Νέο τουρκικό παραλήρημα: “Προκλητική” η πόζα Χαρδαλιά στις Οινούσσες

Την οργή της Άγκυρας φαίνεται πως προκάλεσε η παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά στις Οινούσσες. Μία εβδομάδα έπειτα από την επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στο ακριτικό φυλάκιο, τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για “προκλήσεις” από πλευράς της Αθήνας, συνεχίζοντας την ανθελληνική ρητορική τους.

Όλα αυτά δεν θα πρέπει να θεωρούνται τυχαία, δεδομένης της χρονικής συγκυρίας, καθώς στο εσωτερικό της Τουρκίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως αντιμετωπίζει σοβαρή πλήγμα στη δημοφιλία του, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ΟΡΕΝ, με αφορμή την επίσκεψη του Νίκου Χαρδαλιά στις Οινούσσες, τουρκικά ΜΜΕ κατηγορούν την Ελλάδα για “προκλήσεις” και κάνουν λόγο για “προκλητική” πόζα του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας “με φόντο την Σμύρνη”.

Συγκεκριμένα, η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα “Γενί Σαφάκ”, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “η Ελλάδα ξανά πίσω από προκλήσεις: Πραγματοποίησε άσκηση κάτω από τη μύτη της Τουρκίας και πήρε πόζες με φόντο τη Σμύρνη”.

Αντίστοιχα, το φιλο-κυβερνητικό κανάλι “Α Χαμπέρ” μεταδίδει ότι “Σκάνδαλο στη Σμύρνη από την Ελλάδα! Η Ελλάδα συνεχίζει να προκαλεί την Τουρκία”.

Μερίδα του Τύπου, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θέλησε να δώσει μήνυμα από το… τουρκικό, όπως το χαρακτηρίζει, νησί που “έχουν καταλάβει οι Έλληνες”.

 

τουρκικά ΜΜΕ Χαρδαλιάς

τουρκικά ΜΜΕ Χαρδαλιάς

τουρκικά ΜΜΕ Χαρδαλιάς

Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό της Τουρκίας, ο Ερντογάν βρίσκεται αντιμέτωπος με μία νέα δημοσκοπική ήττα.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΟΡΕΝ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ