Νέο ραντεβού Σαμαρά – Κουβέλη

Νέο ραντεβού Σαμαρά – Κουβέλη

 

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Σε ιδιαίτερα σκληρό παίκτη στο εσωκυβερνητικό πόκερ αναδεικνύεται ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος σήμερα θα συζητήσει εκ νέου, τηλεφωνικά, τη στάση του κόμματός του στην ψήφιση των μέτρων με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξαρτά την ψήφο του κόμματός του στον προϋπολογισμό από το εάν η κυβέρνηση θα φέρει με ένα ή δύο άρθρα την ψήφιση των μέτρων. Αν, δηλαδή, θα δοθεί διέξοδο στη ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τα δημοσιονομικά και να δηλώσει παρόν στα εργασιακά, εξέλιξη που δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ενώ «βέτο» θέτει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, φοβούμενος νέες σημαντικές απώλειες στο κόμμα του κατά τη σχετική ψηφοφορία.

Τη Δευτέρα θα υπάρξει μάλιστα κοινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, προκειμένου να λάβει τις σχετικές αποφάσεις. Σήμερα, συνεδριάζει η ΚΟ για τρέχοντα θέματα.

Επικοινωνία με Αντ. Σαμαρά

Στις 6 το απόγευμα χθες, όπως αποκάλυψε το real.gr, ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Φώτη Κουβέλη, χωρίς ωστόσο να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών, αφού ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εμφανίστηκε αμετακίνητος στη θέση του για τα εργασιακά. Οι δυο άνδρες συμφώνησαν να τα πουν εκ νέου τηλεφωνικά νωρίς το μεσημέρι σήμερα.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ