Νεκτάριος Σαντορινιός: Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή – Αναστέλλονται οι κομματικές δραστηριότητες στον ΣΥΡΙΖΑ

Με ενός λεπτού σιγή η Ολομέλεια της Βουλής τίμησε τη μνήμη του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού, που πέθανε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 50 ετών, έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Νεκτάριος Σαντορινιός: «Δίνω μια δύσκολη μάχη με τον καρκίνο» – Η τελευταία ανάρτησή του

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, αναφέρθηκε «στο ήθος, την πίστη, το θάρρος, τη μαχητικότητά του και το κοινοβουλευτικό του ήθος», τονίζοντας ότι «ο Νεκτάριος Σαντορινιός, παρά την προσωπική περιπέτεια που τον ταλαιπωρούσε, έβαζε πάνω από όλα το καθήκον του προς τον κοινοβουλευτισμό και προς την ιδιαίτερη πατρίδα του».

«Υποκλινόμαστε στη μνήμη ενός νέου ανθρώπου, που ενώ δεν συμπλήρωσε τον κύκλο της ζωής του όπως αναμενόταν, συμπλήρωσε το έργο και το καθήκον της ζωής του με τρόπο που όλοι μας του το αναγνωρίζουμε. Θερμά συλλυπητήρια συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, είχα την ευκαιρία να μιλήσω και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Και όσο και αν αυτή η δοκιμασία και η επιδείνωση της υγείας του ήταν κάτι το οποίο στατιστικά θα μπορούσε να έχει αυτήν την εξέλιξη που είχε σήμερα, ωστόσο η ώρα της ανακοίνωσης του θανάτου, μετά από μία σκληρή δοκιμασία, δεν παύει να είναι ασήκωτη. Αυτό το ασήκωτο, το απαλύνει μία τρυφερή, μία γλυκιά ανθρώπινη ανάμνηση ενός άξιου, δημιουργικού συναδέλφου που τίμησε την ιδιότητα του βουλευτού, του υπουργού, του πατέρα, του συζύγου, του οικογενειάρχη και κυρίως του Δωδεκανήσιου. Αιωνία του η μνήμη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Νεκτάριος Σαντορινιός: Πέθανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Το τελευταίο αντίο στον Νεκτάριο Σαντορινιό απηύθυνε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ότι «ο θάνατός του ρίχνει βαριά τη σκιά σε όλο το Κοινοβούλιο».

«Ο Νεκτάριος έδωσε μια άνιση μάχη τα τελευταία χρόνια. Παρ’ όλα αυτά την έδωσε με αξιοπρέπεια, ήθος και μόλις πριν λίγες μέρες, ενώ γνώριζε την κατάσταση της υγείας του, σε μια δημόσια τοποθέτησή του έδωσε το “παρών” στον δικό μας αγώνα, στον αγώνα της παράταξής του, έναν αγώνα που πάντοτε τον υπηρέτησε με πείσμα, αυταπάρνηση, ήθος και μαχητικότητα. Αγάπησε την πατρίδα του, τα Δωδεκάνησα, τη Ρόδο, έδωσε μάχες για τη νησιωτικότητα εδώ στη Βουλή, έδωσε το περίσσευμα της ζωής του και για αυτό τον αγάπησαν οι συμπατριώτες του. Όλοι μας υποκλινόμαστε μπροστά του και θα τον θυμόμαστε», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Τη θέση του εκλιπόντος βουλευτή Δωδεκανήσου, Νεκτάριου Σαντορινιού, καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών Δημήτρης Γάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποχαιρετά τον Νεκτάριο Σαντορινιό

Είναι βαθιά η οδύνη και το πένθος μας για την απώλεια του βουλευτή, συντρόφου και φίλου Νεκτάριου Σαντορινιού. Με καταγωγή από τη Σύμη, γεννήθηκε στη Ρόδο το 1972. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και απέκτησε πολύχρονη εργασιακή εμπειρία στον τομέα.

Πάντα στην πρώτη γραμμή του συνδικαλισμού διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Δωδεκανήσου και ως σήμερα ήταν μέλος της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΕΜΔΥΔΑΣ.

Από τα μαθητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε στην Αριστερά. Ενεργό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ, υπηρέτησε το κόμμα από το 2008 ως και το 2014 ως Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου. Μέλος της ΚΕ για πολλά συναπτά έτη μέχρι και σήμερα. Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου (2012-2014) με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό».

Το 2015 εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Δωδεκανήσου. Το 2016 αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Νησιωτικής Πολιτικής, ως Υφυπουργός και το 2018 ως Αναπληρωτής Υπουργός. Στις εκλογές του 2019 επανεκλέγεται και αναλαμβάνει, ως επικεφαλής, τον Τομέα Ναυτιλίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Η πολιτική για τον Νεκτάριο Σαντορινιό ήταν το μέσο όχι για να κερδίσει αξιώματα αλλά για να πράξει και να αφήσει έργο. Πράγματι, συνέδεσε το όνομά του με τις νησιωτικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως με το Μεταφορικό Ισοδύναμο, ένα μόνιμο μέτρο που αναγνωρίζει στην πράξη την απομόνωση των νησιών, όπως συνήθιζε να δηλώνει. Πάντα παρών σε ό,τι τον χρειάζονταν τα νησιά και οι νησιώτες, υπηρέτησε τις θέσεις που κατείχε, ακούραστα, με πείσμα, όραμα και ήθος.

Η σύζυγος και τα παιδιά του ήταν οι μεγάλες του αγάπες και το στήριγμά του μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την ΑΕΚ και τα νησιά που τον πάθιαζαν και τον συγκινούσαν πάντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στη σύζυγό του Ματίνα και τα δύο του παιδιά Μελίνα και Κωνσταντίνο.

Σβίγκου: Είναι μια μέρα μεγάλης θλίψης

«Σήμερα είναι μια μέρα μεγάλης θλίψης. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός αγωνίστηκε μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Έφυγε νωρίς, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό» τόνισε η Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Σε δήλωσή της πρόσθεσε ότι «Δυσαναπλήρωτο κενό στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στα Δωδεκάνησα, σε όλα τα νησιά, για τα οποία αγωνίστηκε και για τα οποία έδωσε μάχες ως βουλευτής, υπουργός, άνθρωπος.

Γιατί ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές του, ο Νεκτάριος δήλωνε παρών για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή για όλους και όλες.

Και θα είναι πάντα παρών, στις μικρές και μεγάλες μάχες για τη Δημοκρατία, την Αλληλεγγύη, την Αξιοπρέπεια, για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τη νίκη του λαού. Παρών στην καρδιά μας, στην ψυχή μας, στους αγώνες και τις αγωνίες μας».

Νέα Δημοκρατία: Ο Νεκτάριος Σαντορινιός τίμησε τον κοινοβουλευτισμό και τους συμπολίτες του

Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά με θλίψη τον Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριο Σαντορινιό. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός τίμησε τον κοινοβουλευτισμό και τους συμπολίτες του, με την ποιότητα, την ευπρέπεια και την πορεία του. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ