Νέες προκλήσεις Ακάρ κατά Ελλάδας για την Ανατολική Μεσόγειο – “Μήνυμα” και σε ΗΠΑ για τους S- 400

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις τόσο κατά της Ελλάδας με φόντο τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και κατά των ΗΠΑ για τις πρόσφατες κυρώσεις κατά της χώρας του, προχώρησε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό NTV, ο Ακάρ αναφέρθηκε στις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέροντας ότι “είναι χρέος μας να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της χώρας μας. Απλά θέλουμε να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας”, είπε και επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα, λέγοντας ότι η χώρα μας προσπαθεί να δείξει αυτή την προσπάθεια ως κάτι “αρνητικό”. Μάλιστα, “συμβουλεύει” την Ελλάδα να βρει λύση, μέσω διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και να μην “ψάχνει λύσεις αλλού για τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία” γιατί τότε δεν θα επιλυθεί τίποτα. “Έχουμε σχέδια, προσπαθούμε να πορευτούμε εντός αυτού του πλαισίου”, ανέφερε. “Εμείς θέλουμε διάλογο. Όμως η μεγαλύτερη αποφασιστικότητά μας είναι να μην δεχτούμε κανένα τετελεσμένο”, συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της χώρας του, λόγω των S- 400, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για “λανθασμένη απόφαση” και κάλεσε τις ΗΠΑ να την πάρουν πίσω όσο το δυνατόν συντομότερα. “Περιμένουμε να διορθωθεί αυτή η απόφαση”, είπε ο Ακάρ και πρόσθεσε ότι “με τις κυρώσεις θα επηρεαστούν αρνητικά οι κοινές δράσεις που κάνουμε με το ΝΑΤΟ”. Πάντως, ανέφερε ότι η Τουρκία θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου οι αμερικανικές κυρώσεις να μην προκαλέσουν κακό στη χώρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ