Νέα πρόκληση Μπαχτσελί: Επίθεση στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για μια ποδοσφαιρική φανέλα

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και σκιώδης αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ύστερα από τις επιθέσεις του στην Ελλάδα επιτέθηκε και στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επειδή δέχθηκε δώρο μια φανέλα της Τράμπζονσπορ από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην ομάδα.

Ο πρόεδρος του κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί φανερά ενοχλημένος σχολίασε την εν λόγω κίνηση αναφέροντας:

«Οι προκλήσεις που γίνονται η μία μετά την άλλη τις τελευταίες ημέρες και οι δολιοφθορές που στοχεύουν στο πνεύμα της εθνικής μας ενότητας και αλληλεγγύης, δεν θα μπορέσουν να μας εκτρέψουν από τον δρόμο μας. Μία από αυτές τις προκλήσεις είναι το δώρο της φανέλας της Τραμπζονσπόρ με την  επιγραφή «οικουμενικός » στον Ρωμιό  Πατριάρχη τoυ Φαναρίου Βαρθολομαίο, ο οποίος ήρθε στην Τραπεζούντα για 9η φορά για να  λειτουργία  στη Μονή Σουμελά.

Πέρα από σκανδαλώδη, αυτή η σπαρακτική πλοκή είναι μια πρόκληση με πολύ υψηλό τόνο υποκίνησης, καταστροφής και παρενόχλησης. Είναι προφανές ότι αυτό το αίσχος, που αποτελεί προσβολή για τους αξιότιμους πολίτες μας που αγαπούν την Τραμπζονσπόρ μας και αυτόν τον σύλλογο, δεν θα γίνει αποδεκτή από καμία συνείδηση.

Δεν υπάρχει Οικουμενικό ίδρυμα και περιγραφή θέσης εργασίας στην Τουρκία. Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, ενώ προέβλεπε ότι ο Ρωμιός Πατριάρχης του Φαναρίου  δεν θα έπρεπε να ασχολείται με πολιτικές και διοικητικές υποθέσεις και να παρέχει πνευματικές υπηρεσίες στους ελληνορθόδοξους πολίτες μας στη χώρα μας, δεν θα έχει άλλη ιδιότητα παρά μόνο θρησκευτικός αξιωματούχος υπό το Γραφείο του Περιφερειακού Κυβερνήτη Φατίχ.»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.