Νέα πρόκληση από βουλευτή της Χ.Α. – Προειδοποιεί για επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο

Επεισόδια και ταραχές προανήγγειλε στο συλλαλητήριο της Πέμπτης ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος από το βήμα της Βουλής προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων.

Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αύριο μπορεί να συμβούν πολλά πράγματα και την ευθύνη θα έχετε εσείς, γι’ αυτό θέλω να σας προλάβω».

Επίσης, ανέφερε πως η Χρυσή Αυγή χαιρετίζει τους Έλληνες μαθητές που είναι ενάντια στον εθνομηδενισμό και πρόσθεσε πως η κόκκινη τρομοκρατία δεν θα περάσει στα σχολεία», αναφερόμενος στις καταλήψεις που γίνονται στα σχολείο με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. Επιπλέον, επιτέθηκε κατά του υπουργού παιδείας και κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων ευχόμενος… να πιουν πολλά κιλά ξύδι επειδή τώρα ξυπνάει η ελληνική νεολαία.

«Έχετε βραχυκυκλώσει γιατί είδατε ότι ελληνική νεολαία δεν τσιμπά τα παραμύθια του Πολυτεχνείου και ξύπνα για ένα εθνικό θέμα. Έχετε έρθει σε πανικό, δεν ξέρετε τι κάνετε οι καθηγητές προσπαθούν να τα βάλουν με τους μαθητές. Οι μαθητές έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώσουν κι εσείς δεν έχετε κανένα δικαίωμα να το σταματήσετε να τους εκβιάζετε να τους τιμωρήσετε. Σας ευχόμαστε περαστικά να πιείτε πολλά κιλά ξύδι, η ελληνική νεολαία ξυπνάει» είπε συγκεκριμένα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής προκαλώντας την άμεση αντίδραση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη που έκανε λόγο για “παραληρηματικό και φασιστικό λόγο”.

Παράλληλα, η κυρία Γεροβασίλη κάλεσε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να αντιμετωπίσουν από κοινού τον κοινό κίνδυνο και την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να σπείρει το εθνικιστικό φασιστικό δηλητήριο στους μαθητές των σχολείων.

«Να αντιμετωπίσουμε από κοινού όλα τα κόμματα αυτό τον κοινό κίνδυνο και την προσπάθεια στα νέα παιδιά, που ενδεχομένως παρασύρονται από αυτό που λέγεται αγάπη στην πατρίδα να το δουν με ένα διαστρεβλωμένο τρόπο…» είπε η κ. Γεροβασίλη.

«Να μείνουν μακριά οι νοσταλγοί της χούντας από μαθητές και σχολεία», ζήτησε από τη ΔΗΣΥ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ για νέο κίνδυνο για τη δημοκρατία με την εισβολή της Χρυσής Αυγής στα σχολεία έκανε λόγο ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι. «Οι φασίστες της ΧΑ κηρύττουν σήμερα τον εθνικισμό και το μίσος ανάμεσα στους λαούς γιατί μισούν όλους τους λαούς», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη διοργανώνεται συλλαλητήριο στα Προπύλαια ενάντια στις εθνικιστικές καταλήψεις που γίνονται σε σχολεία της Βορείου Ελλάδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ