Νέα πολιτική κίνηση εντός του ΚΙΝΑΛ από πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ

Πολιτική πρωτοβουλία για να συγκροτηθεί πολιτική κίνηση της Ανανεωτικής Αριστεράς εντός του Κινήματος Αλλαγής, ανακοίνωσαν πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ που εντάχθηκαν στο ΚΙΝΑΛ.

Η πρωτοβουλία είναι σε γνώση της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη και στην ανακοίνωσή της, στα γραφεία της οδού Διδότου όπου έχουν εγκατασταθεί, παρόντες ήταν ο Παύλος Χρηστίδης και ο Σταμάτης Μαλέλης.

Οι κ.κ. Θ. Μαργαρίτης, Γ. Μπουλμπασάκος και Γ. Σιακαντάρης, ανέφεραν ότι στόχος είναι να διαμορφωθεί ένα ρεύμα εντός του ΚΙΝΑΛ που θα θέσει τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, τόσο σε ιδεολογικό όσο και σε προγραμματικό επίπεδο. Όπως ειπώθηκε, «σημασία δεν έχει το μέγεθος της κομματικής παρουσίας, αλλά η κίνηση των ιδεών».

Παράλληλα, διευκρίνισαν πως δεν πρόκειται για οργανωμένη τάση ούτε για συνιστώσα εντός του ΚΙΝΑΛ, ενώ επισήμαναν ότι άμεση επιδίωξη είναι να λειτουργήσουν ως «γέφυρα» ανέντακτων παραγόντων αλλά κι όσων στελεχών ανήκαν στη ΔΗΜΑΡ και στήριξαν τον Θ. Θεοχαρόπουλο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά διαφώνησαν και δεν τον ακολούθησαν στη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τόνισαν, ήδη, υπάρχει ανταπόκριση στην πρωτοβουλία τους απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ κατέστησαν σαφές ότι δεν προτίθενται να διεκδικήσουν τον κομματικό τίτλο της ΔΗΜΑΡ, καθώς θεωρήθηκε ότι με όσα έχουν συμβεί έχει «τοξικό πολιτικό βάρος» και σημείωσαν πως στο ευρωψηφοδέλτιο και στους δημοτικούς και περιφερειακούς συνδυασμούς του ΚΙΝΑΛ θέτουν υποψηφιότητα αρκετά στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ