Νέα “ομάδα” στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ;

Νέα “ομάδα” στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ; 

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Πάνω από 20 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πρώην και νυν βουλευτές στην πλειοψηφία τους βρέθηκαν χθες το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο, διαμορφώνοντας ατύπως μία νέα «ομάδα» στο ΠΑΣΟΚ. 

Και μπορεί «προς το παρόν» να μην σχεδιάζουν όπως λένε τη δημιουργία τάσης, η… προοπτική όμως για κάτι τέτοιο υπάρχει. Η πρωτοβουλία ανήκε στην ομάδα των «πρώην υφυπουργών», μεταξύ των οποίων τρεις με σημαντικό ρόλο σήμερα στην Ιπποκράτους. Ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης, ο τομεάρχης Ανάπτυξης Θάνος Μωραΐτης και ο αρμόδιος για θέματα σχετικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις Μανώλης Όθωνας. Από κοντά, ο Σωκράτης Ξυνίδης και η Θεοδώρα Τζάκρη που χθες το μεσημέρι καθόταν εκ δεξιών του Ευάγγελου Βενιζέλου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ιπποκράτους. 

Απόντες ήταν μόνο οι –ομοϊδεάτες πάντως- Γιώργος Πεταλωτής και Γιάννης Δριβελέγκας, ο πρώτος λόγω ενός σοβαρού τροχαίου ατυχήματος ενώ ερχόταν στην Αθήνα, που τον ανάγκασε να επιστρέψει στην Κομοτηνή και ο δεύτερος επικαλούμενος το σπασμένο, εδώ και μέρες πάντως, χέρι του… 

Στην «πρόσκληση» των «πρώην υφυπουργών» πάντως, ανταποκρίθηκαν πολλά στελέχη, μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Ανδρέας Μακρυπίδης, ο Σταύρος Αρναουτάκης, η Μαρία Θεοχάρη, η Αφροδίτη Παπαθανάση, ο Νίκος Τσώνης, ο Παντελής Ασπραδάκης, ο Ηλίας Καρανίκας, ο Νίκος Ζωίδης κ.α., κάτι που προκάλεσε προβληματισμό στην Ιπποκράτους. Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου άλλωστε, αφήνουν να εννοηθεί η ύπαρξη… παπανδρεϊκού αρώματος πίσω από μία τέτοια κίνηση, κάτι που πάντως διαψεύδουν οι παρευρισκόμενοι χθες στο Ιντερκοντινένταλ.

Ενοχλημένοι ωστόσο στην Ιπποκράτους είναι κυρίως από την στάση του Φίλιππου Σαχινίδη, αδυνατώντας ίσως να την εξηγήσουν, δεδομένου του ενεργού ρόλου του στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου όλους τους τελευταίους μήνες. 

Στελέχη πάντως, που βρέθηκαν στο Ιντερκοντινένταλ διαβεβαίωναν ότι αφορμή για τη χθεσινή τους συνάντηση στάθηκε η κοινή τους ανησυχία για το μέλλον της χώρας και του ΠΑΣΟΚ και όχι η αμφισβήτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Φέρονται μάλιστα να συζήτησαν τόσο για τη στάση του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση λήψης νέων μέτρων από την κυβέρνηση, όσο και να διαπίστωσαν φαινόμενα κατά τα οποία το ΠΑΣΟΚ μετατρέπεται σε… απολογητή της κυβέρνησης Σαμαρά, ή… αποκλείονται στελέχη του με αποτέλεσμα την υποεκπροσώπηση του κόμματος. Εκφράστηκε ακόμα η ανησυχία το κόμμα να «απορροφηθεί» από τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ευρεία κουβέντα έγινε γύρω από την ανάγκη να ανοίξει μία σοβαρή συζήτηση για την σοσιαλδημοκρατία στην χώρα, με το ΠΑΣΟΚ να πρωτοστατεί σε αυτήν. 

Και ενώ η εν λόγω «ομάδα» δεν είναι η μόνη που σχηματοποιείται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ λίγες εβδομάδες πριν από το συντακτικό του συνέδριο, οπότε τα «δείπνα» δίνουν και παίρνουν, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες η έκδοση ενός κοινού κειμένου των «μελών» της, όπου θα εκφράζονται οι βασικές τους απόψεις.

 

Πηγή: real.gr 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.