Νέα fake news από την Τουρκία: Συλλάβαμε τρομοκράτη του PKK που εκπαιδεύτηκε στο Λαύριο – Η απάντηση Θεοδωρικάκου

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις με τη διασπορά fake news. Αυτή τη φορά η Τουρκία αναφέρεται στη σύλληψη ενός άνδρα, τον οποίο κατονομάζει ως «τρομοκράτη» που ανήκει στο PKK και κατηγορείται ότι ετοίμαζε επιθέσεις. Μάλιστα αναφέρεται ότι εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Λαύριο.

Τα τουρκικά ΜΜΕ και ο υπουργός Εσωτερικών της γείτονος, Σουλεϊμάν Σοϊλού υποστηρίζουν ότι ο συλληφθείς εκπαιδεύτηκε στο Λαύριο.

Σε ανάλογες τοποθετήσεις είχε προχωρήσει ξανά ο Σοϊλού πριν από λίγο καιρό.

«Δυστυχώς η Ελλάδα και πάλι ενεργοποίησε τον στρατόπεδο του Λαυρίου, υπάρχει και η Γερμανία… Και παρά αυτή τη φάση, και παρόλο που αυτή η περίοδος είναι αυτή που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ στηρίζουν περισσότερο το PKK, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας είμαστε στην πιο πετυχημένη περίοδο μας» είχε υποστηρίξει ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Θεοδωρικάκος: Θλιβερά ψέματα οι δηλώσεις Σοϊλού – Ας αλλάξουν ρότα οι Τούρκοι

Θλιβερά και προκλητικά ψέματα εις βάρος της Ελλάδας χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης -παραλαβής στον νέο γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Καραμαλάκη από τον απερχόμενο Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

«Η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο ακραίας ρητορικής» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε:

«Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να εργαλειοποιεί τον ανθρώπινο πόνο των παράτυπων μεταναστών, χρησιμοποιώντας τον ως διαρκή μοχλό απειλής προς όλη την Ευρώπη, ο υπουργός Εσωτερικών της επαναλαμβάνει και χθες τα γνωστά θλιβερά και προκλητικά του ψέματα σε βάρος της Ελλάδας. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, Όλοι γνωρίζουν πως η Ελλάδα αποτελεί σήμερα τη διεθνή και αξιόπιστη δύναμη της πιστής και αποφασιστικής εφαρμογής του διεθνούς δικαίου και όλοι γνωρίζουν πως οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι στον σεβασμό των συνόρων μας, των διεθνών μας υποχρεώσεων αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής. Άλλοι ας αλλάξουν τη ρότα τους».

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε επίσης ότι υλοποιείται το σχέδιο «Ακρίτας» για να μην επιτρέπεται σε κανένα να αμφισβητεί τα σύνορά μας στον Έβρο εργαλειοποιώντας δυστυχισμένους ανθρώπους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ