Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντούν οι πολίτες για ελληνοτουρκικά, κορονοϊό και μάσκες

Νέα δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας, εν μέσω των εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά και στη μάχη με τον κορονοϊό. Πρόκειται για πανελλαδική έρευνα που διενήργησε η Pulse RC για λογαριασμό του ΣΚΑΪ (τηλεφωνική με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου) σε δείγμα 1.407 ατόμων, το διάστημα 21-23 Σεπτεμβρίου.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 16,5%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 39,5%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν, το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 2,5%.

Στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 46%, έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα.

Σχεδόν έξι στους δέκα πολίτες υποστηρίζουν την κυβερνητική στάση στα ελληνοτουρκικά, όμως μόλις ένας στους 10 δηλώνει ότι πιστεύει ότι η Άγκυρα έχει διάθεση αποκλιμάκωσης της έντασης.

Στο “μέτωπο” του κορονοϊού, το 66% των ερωτηθέντων ανησυχεί “πολύ” και “αρκετά” για την επιδημία στη χώρα μας.

Το 74% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δηλώνει πως έχει “σίγουρα” και “μάλλον” πεισθεί για την αναγκαιότητα χρήσης μάσκας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ