Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Πώς αξιολογούν τον Τσιόδρα και την επιστημονική επιτροπή

Ικανοποιημένοι παρουσιάζονται οι πολίτες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας από την κυβέρνηση σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της Pulse για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Το 48% αξιολογεί “σίγουρα θετικά” την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού από την κυβέρνηση, ενώ το 55% αξιολογεί “σίγουρα θετικά” την επιστημονική επιτροπή και τον καθηγητή Τσιόδρα.

Το 56% αξιολογεί “σίγουρα θετικά” το ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό και το σύστημα υγείας στην επιδημία ενώ σε ερώτηση για το πόσο ανησυχεί τον κόσμο η επιδημία μετά τη χαλάρωση των μέτρων επικρατούν οι απαντήσεις “αρκετά” και “μέτρια” με ποσοστό 27% έκαστη.

Στην ερώτηση τι θα ψήφιζαν οι πολίτες εάν την Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές το 42,5% των πολιτών απαντά ΝΔ, ενώ το 23% ΣΥΡΙΖΑ (από 22%). Το 6% απαντά Κίνημα Αλλαγής (σταθερό), το 5% ΚΚΕ (από 5,5%), το 3,5% Ελληνική Λύση (από 4%), το 3% θα ψήφιζε ΜέΡΑ 25 (από 2,5%), 6% δηλώνει ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα (σταθερό), 4% λευκό, άκυρο ή αποχή (από 3,5%). 7% των ερωτώμενων είναι αναποφάσιστοι ή δεν απαντούν (από 8%).

Όσον αφορά το ποιος εκ των κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός το 50% των ερωτώμενων απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης (έναντι 51% στην προηγούμενη έρευνα), ενώ το 24% ο Αλέξης Τσίπρας (23%). 21% απαντά κανένας από τους δύο (22%). 5% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.