Νέα Δημοκρατία για Novartis: Δεν υπήρξε κανένα στοιχείο εμπλοκής πολιτικού προσώπου

«Ταφόπλακα της σκευωρίας Ρασπούτιν» χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία την μετάφραση από το υπουργείο Εξωτερικών της απόφασης του αμερικανικού Δημοσίου για τη Novartis, και επισημαίνει ότι «είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικού προσώπου και κανένα στοιχείο σε βάρος τους».

«Απλά ελληνικά χρειάζεται να ξέρει κάποιος, για να καταλάβει ότι η μετάφραση της απόφασης του αμερικανικού Δημοσίου για τη Novartis είναι η ταφόπλακα της σκευωρίας του Ρασπούτιν και των συνεργών του που σπίλωσαν 10 πολιτικά πρόσωπα. Από την επίσημη μετάφραση που εστάλη την Τετάρτη στη Βουλή είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικού προσώπου και κανένα στοιχείο σε βάρος τους» τονίζει στην ανακοίνωση η ΝΔ.

Και προσθέτει: «Η απόφαση αναγνωρίζει μόνο αθέμιτες πρακτικές σε θέματα υπερ-συνταγογράφησης και κλινικών δοκιμών από ιατρούς τις οποίες περιγράφει λεπτομερώς χωρίς καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα. Όπως στην ίδια την απόφαση επισημαίνεται, “αλλοδαποί αξιωματούχοι” είναι μόνο ιατροί και πάροχοι υπηρεσιών υγείας και κανείς άλλος».

Η ΝΔ κάνει λόγο για «σκευωρία» που «αποκαλύφθηκε» και επισημαίνει ότι «από ιατρικό σκάνδαλο υπερσυνταγογράφησης, όπως από την αρχή είχε καταγγείλει η Νέα Δημοκρατία, το “μαγαζί” του Παππά και το “παραμάγαζο” του Ρασπούτιν έστρεψαν την έρευνα για να στοχοποιήσουν χωρίς κανένα στοιχείο πολιτικούς τους αντιπάλους».

Και η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει: «Όσο και να παραποιεί την απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά η ώρα που δικαστές θα τη διαβάσουν, θα την αξιολογήσουν και θα κρίνουν αυτούς που με μεθόδους Ρασπούτιν ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο μη ελέγχοντας τους ιατρούς και στοχοποιώντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ