Νέα Αριστερά: Κατέθεσε τροπολογία για συλλογικές συμβάσεις, κατώτατο μισθό και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο

Νέα Αριστερά

Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 1.000 ευρώ, καθορισμό του κατώτατου μισθού με Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, προστασία του δικαιώματος στην απεργία και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο είναι η πρόταση της Νέας Αριστεράς, όπως αυτή κατατέθηκε με τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που συζητείται στην Ολομέλεια.

Η οικονομική κατάσταση των εργαζομένων και των οικογενειών τους έχει επιδεινωθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, λόγω της ανεξέλεγκτης αισχροκέρδειας και της ακρίβειας, ενώ η κυβέρνηση αρνείται συστηματικά να μειώσει τον ΦΠΑ σε βασικά είδη κατανάλωσης και επιλέγει να κρατά τους μισθούς καθηλωμένους, με απολύτως ανεπαρκείς αυξήσεις του κατώτατου μισθού και του βασικού μισθού στο Δημόσιο, όπως αναφέρουν οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς.

«Η ΝΔ, από την πρώτη στιγμή, έχει διαλύσει το πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, στερώντας από τους εργαζόμενους τη δυνατότητα να διεκδικούν και να πετυχαίνουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς σε όλα τα επίπεδα, ενώ έπληξε καίρια και το δικαίωμα στην απεργία με διατάξεις ποινικοποίησης και παρεμπόδισης της άσκησής του από τους εργαζόμενους», σημειώνουν.

Σύμφωνα με τη Νέα Αριστερά, αποτελέσματα αυτών των επιλογών, ενδεικτικά, είναι:

Η τροπολογία προβλέπει:

Exit mobile version