ΝΔ: Συμφωνεί ή όχι ο ΣΥΡΙΖΑ με την επιβολή κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας;

Βέλη κατά του ΣΥΡΙΖΑ στρέφει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή το περιστατικό της “κρατικής αεροπειρατείας” σε πτήση από την Αθήνα, που έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ προκειμένου να συλληφθεί αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος.

“Χρειάζεται μεγάλο θράσος να ζητούν και τα ρέστα όντας υποστηρικτές του καθεστώτος Λουκασένκο”, σημειώνει μεταξύ άλλων η ΝΔ, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Αντί να ζητάει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό της κρατικής αεροπειρατείας στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, περιμένουμε να μας εξηγήσει γιατί στις 25 Νοεμβρίου του 2020 μαζί με τον κατάδικο Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγό οι ευρωβουλευτές του ψήφισαν «όχι» σε τροπολογία ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καταδίκη του καθεστώτος Λουκασένκο και στην απόρριψη του αιτήματος της Λευκορωσίας που ζητούσε την έκδοση του Ρ. Προτάσεβιτς. Χρειάζεται μεγάλο θράσος να ζητούν και τα ρέστα και να εμφανίζονται υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όντας υποστηρικτές του καθεστώτος Λουκασένκο”, τονίζουν από τη ΝΔ.

Όπως υπογραμμίζουν, “αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας και να προσπαθεί για ακόμη μια φορά να δυσφημίσει τη χώρα στο εξωτερικό, ας μας πει και αν συμφωνεί ή όχι με τη στάση που κράτησε ο πρωθυπουργός ζητώντας από την πρώτη στιγμή να υπάρξουν ευρωπαϊκές συνέπειες και κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας. Συμφωνεί ή είναι ξανά στο όχι;”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.