ΝΔ: Ο φόβος για Τσίπρα και η επιμονή σε Καμμένο

Ο Πρόεδρος της ΝΔ στη χθεσινή του επίσκεψη στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα απέφυγε κάθε αναφορά στην υπόθεση του «σχεδίου Β» επιμένοντας σε μια μάλλον ήπια κριτική προς τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του.

Η απόλυτη αλήθεια είναι πως στη ΝΔ αυτή τη στιγμή φοβούνται το ενδεχόμενο η υπόθεση Βαρουφάκη να μετατραπεί σε έναν καταλύτη εξελίξεων αρχικά για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης και εν συνεχεία για την ίδια τη χώρα.

Ακόμη και πριν από την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές για το νέο μνημόνιο.

Το «άγχος» των γαλάζιων κρατείται, επί του παρόντος, διακριτικά στο παρασκήνιο. Κανείς στο επιτελείο Μεϊμαράκη δεν θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν δραματικές εξελίξεις εντός της κυβέρνησης, είτε λόγω Βαρουφάκη, είτε λόγω ΣΥΡΙΖΑ, πριν ο Πρωθυπουργός βάλει την τελική του υπογραφή στο κείμενο της νέας συμφωνίας.

Οι τόνοι κρατούνται σταθερά χαμηλοί και είναι ενδεικτικό πως η ΝΔ ήταν το τελευταίο κόμμα που σχολίασε χθες τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα χωρίς κανέναν υπαινιγμό για την υπόθεση Βαρουφάκη παρά μόνον για τη φράση του Πρωθυπουργού για το… σκίσιμο των μνημονίων.

Και όμως, εδώ και μέρες οι γαλάζιοι επιμένουν σε ένα όνομα: Πάνος Καμμένος. Και σε κάθε παρέμβαση βάζουν στο κάδρο τον υπουργό Άμυνας και Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Και παρά τις αβρότητες στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στη ΝΔ δείχνουν να επιμένουν στον κυβερνητικό εταίρο του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ που έχουν ήδη ενημερώσει την ηγεσία του κόμματος, εκτιμούν και πιστεύουν πως ο κ. Καμμένος ήταν από τους πρώτους που είχαν γνώση για το εάν και πώς ο υπουργός των Οικονομικών σχεδίαζε το περιβόητο “σχέδιο Β”.

Αποδείξεις ουδείς έχει στα χέρια του. Σημειώνουν χαρακτηριστικά, ωστόσο, την αναφορά του κ. Καμμένου, παρουσία του Πρωθυπουργού, για τις ένοπλες δυνάμεις και τη διασφάλιση της ομαλότητας στη χώρα αλλά κυρίως το γεγονός ότι εδώ και μέρες ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει αποφύγει κάθε σχόλιο για τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων σχετικά με τα έργα και τις ημέρες του πρώην υπουργού των Οικονομικών.

Σε κάθε περίπτωση στο επιτελείο Μεϊμαράκη πιστεύουν πως ο Πρωθυπουργός δεν θα «ξεμπλέξει» εύκολα με τον πρώην υπουργό του.

Η ευκολία στην πρόσβασή του σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αλλά κυρίως η επιμονή του να μιλά συνεχώς για το ρόλο του ίδιου του κ. Τσίπρα σε αυτό το σχέδιο, όπως πιστεύουν στη ΝΔ, μπορούν να εξελιχθούν σε μια «νάρκη» στα θεμέλια της ίδιας της κυβέρνησης όσο ο Πρωθυπουργός αποφεύγει να βγει μπροστά και να διαψεύσει, αφήνοντας τον Δημήτρη Μάρδα «να βγάλει το φίδι από την τρύπα» , όπως βλέπουν στη Λ. Συγγρού.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Ο Τσίπρας σήμερα απευθύνθηκε στους συντρόφους του που τον πολεμούν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ