ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εναλλάσσονται στην πρώτη θέση

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εναλλάσσονται στην πρώτη θέση

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μοιράζονται την πρωτιά στις δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο τύπο.

Στη μέτρηση της ALCO, για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά 0,4%.

Την τρίτη θέση στην πρόθεση ψήφου, καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή, η οποία εμφανίζεται ενισχυμένη κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση που έγινε πριν από ένα μήνα.

Στο ερώτημα αν βρισκόμαστε ή όχι στο τέλος της κρίσης το 79% των ερωτηθέντων απαντά «όχι», ενώ σχεδόν ένας στους δύο (46%) δηλώνει πως δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς την Εφορία το 2014.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να διαβάσετε αναλυτικά τη δημοσκόπηση της ALCO

Στη δημοσκόπηση της RASS, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 24,2% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,6%.

Στο ερώτημα «θέλετε η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία ή να πάμε σε πρόωρες εκλογές;» το 55,5% απαντά πως πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της ενώ το 41,9% επιλέγει την προσφυγή στις κάλπες.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι το 63,2% συμφωνεί με την απόφαση που έλαβε η Βουλή για αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να διαβάσετε αναλυτικά τη δημοσκόπηση της RASS

 

 

Μοιράζονται την πρωτιά σε δύο δημοσκοπήσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ