ΝΔ: Για τον ΣΥΡΙΖΑ η κατασκευή του Μετρό στα Εξάρχεια είναι πρόσχημα για την καταστροφή της γειτονιάς – Η ανάρτηση Βερναρδάκη

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η ΝΔ με αφορμή την τοποθέτηση του βουλευτή και πρώην υπουργού Χριστόφορου Βερναρδάκη για την κατασκευή του σταθμού του μετρό στα Εξάρχεια.

“Τα Εξάρχεια, πολιορκούνται από την καταστολή, την ιδιωτικοποίηση κάθε ελεύθερου χώρου, το rbnb και την εγκατάλειψη κάθε δημόσιας υποδομής.
Με πρόσχημα την κατασκευή ΜΕΤΡΟ στην Πλατεία Εξαρχείων και την “ανάπλαση” του Στρέφη καταστρέφεται μια ακόμα γειτονιά, η ιστορικότερη γειτονιά του αθηναϊκού κέντρου.
Το τρίπτυχο της απάντησής μας: 1. Σχέδιο για μια γειτονιά των κατοίκων και όχι των συμφερόντων, 2. Νέα δημοκρατική Δημοτική Αρχή, 3. Παραίτηση της Κυβέρνησης της Καταστολής και της Αρπαχτής…” έγραψε ο κ. Βερναρδάκης στο Facebook.

«Τελικά ύστερα από ημέρες αφωνίας, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση και μάλιστα σαφή, για την κατασκευή σταθμού μετρό στα Εξάρχεια», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για «οπισθοδρομικές αντιλήψεις».

«Δια του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Α΄ Αθήνας Χρ.Βερναρδάκη μας πληροφορεί ότι “με πρόσχημα την κατασκευή του ΜΕΤΡΟ καταστρέφεται μια ιστορική γειτονιά”», σχολιάζει η ΝΔ και προσθέτει:

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν το μετρό που θα διευκολύνει τη ζωή των κατοίκων, όπως έχει γίνει παντού όπου υπάρχουν σταθμοί, είναι πρόσχημα για την καταστροφή της γειτονιάς. Κι όμως! Με τέτοιες οπισθοδρομικές αντιλήψεις ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του εξακολουθούν να σηκώνουν τη σημαία της προόδου».

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε και την Πέμπτη, ανακοίνωση για το θέμα, καλώντας στον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί σχετικά με την κατασκευή του σταθμού του μετρό στην περιοχή.

«Καθημερινά βλέπουμε κάποιους να αντιδρούν βίαια, τραμπουκίζοντας ακόμη και τους εργαζομένους στο εργοτάξιο, προκειμένου να μη γίνει σταθμός του μετρό στα Εξάρχεια. Ένα έργο που θα διευκολύνει σημαντικά τους κατοίκους, συναντά τη λυσσαλέα αντίδραση κάποιων οπισθοδρομικών μελών “συλλογικοτήτων” που μιλούν μάλιστα στο όνομα της προόδου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Και επισημαίνει: «Ο λαλίστατος κατά τα άλλα ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βρει να πει μια κουβέντα. Είναι υπέρ ή κατά του να δημιουργηθεί σταθμός μετρό στα Εξάρχεια; Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των εργαζόμενων; Αναμένουμε ότι ανάμεσα στις δεκάδες καθημερινές ανακοινώσεις θα βρει το χρόνο να ασχοληθεί και με ένα φλέγον ζήτημα για τους κατοίκους της περιοχής».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ