ΝΔ για δηλώσεις Ανδρουλάκη: Το ΠΑΣΟΚ να αφήσει στην άκρη τον λαϊκισμό

Να αφήσει στην άκρη τον λαϊκισμό και να υπηρετήσει με αξιοπιστία και δημοκρατική συνείδηση τις θεσμικές διαδικασίες, καλεί η Νέα Δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την σημερινή δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος κατέκρινε το πόρισμα της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή για την τραγωδία των Τεμπών.

Σε σχετική ανακοίνωση, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει: «Επιμένει στην ανεύθυνη και ατεκμηρίωτη κριτική ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Αρχικά, το κόμμα του αντί να συντάξει ολοκληρωμένο πόρισμα αξιοποιώντας μαρτυρίες και έγγραφα για τα αίτια του δυστυχήματος των Τεμπών, επέλεξε να προχωρήσει σε μια σύντομη ανακοίνωση και στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης επιχειρεί να ασκήσει κριτική στην κυβερνητική πλειοψηφία με ύβρεις και χαρακτηρισμούς».

Από την ΝΔ, τονίζουν: «Δεν θα τον ακολουθήσουμε. Η διερεύνηση της αλήθειας δεν αποτελεί πεδίο αντιπολιτευτικής κριτικής και δεν εξυπηρετείται με μικροκομματικές φωτοβολίδες και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα» και καλούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «να αφήσει στην άκρη τον λαϊκισμό και να υπηρετήσει με αξιοπιστία και δημοκρατική συνείδηση τις θεσμικές διαδικασίες, μακριά από υποκριτικές συμπεριφορές».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, χαρακτήρισε το πόρισμα της ΝΔ στην Εξεταστική για τα Τέμπη ως «μνημείο ντροπής και προσβολής του ελληνικού λαού».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ