ΝΔ: Επιχείρηση αποδόμησης του Τσίπρα

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Κατακόρυφα ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς του τόνους απέναντι στην κυβέρνηση ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με στόχο την αποδόμηση του Αλέξη Τσίπρα.

Το επόμενο διάστημα η αξιωματική αντιπολίτευση με παρεμβάσεις του προέδρου του κόμματος, αλλά και των κορυφαίων στελεχών θα βάλλουν προσωπικά εναντίον του πρωθυπουργού, τόσο για το γεγονός ότι οδήγησε την χώρα στο τρίτο μνημόνιο με δυσβάσταχτα μέτρα, όσο και για τις προεκλογικές του δεσμεύσεις τις οποίες ποτέ δεν τήρησε. «Για όλα αυτά θα πρέπει να απολογηθεί ο πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό», σημειώνουν συνομιλητές του προέδρου του κόμματος στο Real.gr. 

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως για «το τρίτο μνημόνιο φέρει αποκλειστικά την ευθύνη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ» και οι χειρισμοί που έγιναν του τελευταίους έξι μήνες. 

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εκτιμά πως ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές με στόχο να «αποδράσει από την εξουσία» και να πετάξει την «καυτή πατάτα των μέτρων» στην επόμενη κυβέρνηση. 

Στην αξιωματική αντιπολίτευση αναρωτιούνται αν το ζήτημα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες το έχει συζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας με τους ευρωπαίους εταίρους, καθώς όπως λένε στη ΝΔ, δεν ήταν λίγες οι φορές στο πρόσφατο παρελθόν που ο πρωθυπουργός είχε αλλάξει άποψη και στρατηγική, μετά από επισκέψεις του σε Βρυξέλλες και Βερολίνο. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη του στα «παραπολιτικά Fm» εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, καθώς εκτιμά πως η χώρα θα γυρίσει πίσω, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για «πολιτικό τυχοδιωκτισμό» στην περίπτωση που οδηγήσει την χώρα εκ νέου στις κάλπες. 

«Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η αστάθεια, η αβεβαιότητα, που δεν βοηθάει κανέναν. Θέλει να βρει λύση που να μπορέσει να το λήξει; Εσωκομματικά, στο συνέδριο; Δικό του θέμα. Θέλει εκλογές; Εδώ είμαστε. Δεν τις φοβόμαστε». 

Μεϊμαράκης: Να παραιτηθεί η Χριστοδουλοπούλου 

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τα όσα διαδραματίζονται στο μεταναστευτικό, ζητώντας την παραίτηση της αρμόδιας υπουργού. «Καλά θα κάνει να δώσει την παραίτησή της και να τα αναθέσει σε κάποιον άλλον. Διότι, πάλι εδώ, ο κ. Τσίπρας θα το παίξει θύμα, ότι επέλεξε μια κυρία, η οποία τελικά δεν τα κατάφερε, ενώ ο ίδιος, ο ίδιος έχει κάνει τις επιλογές, ο ίδιος ευθύνεται και για τους υπουργούς του και για την πρόεδρο της Βουλής και για όλους», είπε ο κ. Μεϊμαράκης. 

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Iskra: Πρόταση εμπιστοσύνης; Για ποιο λόγο;

Βαρουφάκης στην Guardian: Η συμφωνία επιτρέπει στους ολιγάρχες να διατηρήσουν τα κεκτημένα

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ