Να πάρει θέση ο Πρωθυπουργός για τη δήλωση του Μπαλαούρα ζητά η ΝΔ

Τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα ότι δεν θα απέρριπτε την ονομασία «Μακεδονία» για τα Σκόπια σχολιάζει με ανακοίνωση της η ΝΔ.

«Η δήλωση του κ. Μπαλαούρα έρχεται να προστεθεί σε ανάλογη πρόσφατη δήλωση του κ. Μουζάλα.» σημειώνει η ΝΔ.

«Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν προβεί στις ίδιες και ακόμη χειρότερες δηλώσεις. Και μάλιστα σε στιγμές που βρίσκονταν σε εξέλιξη κρίσιμες διπλωματικές μάχες» προσθέτει, επισημαίνοντας ότι «έτσι υποσκάπτεται η εθνική γραμμή»

«Ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών οφείλουν να πάρουν άμεσα ξεκάθαρη θέση» τονίζει η ΝΔ.

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου καλεί τονκ. Μπαλαούρα να παραδώσει την έδρα του.

«Ο κ. Μπαλαούρας διεκδίκησε και κέρδισε… επάξια τα 15 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν, δηλώνοντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι δεν έχει πρόβλημα να αποκαλούνται τα Σκόπια “Μακεδονία σκέτο”. Προφανώς έκανε αυτήν την ντροπιαστική δήλωση θέλοντας να γίνει αρεστός στη δεξαμενή της θολοκουλτούρας, από την οποία αντλεί ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ.» επισημαίνει.

«Με δεδομένη την αδιαπραγμάτευτη θέση του Ελληνικού λαού για το συγκεκριμένο εθνικό θέμα, καλώ τον κ. Μπαλαούρα να παραδώσει άμεσα την έδρα του. Εκτός και εάν επικαλεστεί και αυτός “γλωσσικό ατόπημα”, όπως έκανε προ ημερών ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, κ. Μουζάλας.» προσθέτει ο κ. Καράογλου.

«Με ενδιαφέρον αναμένω την αντίδραση του Πρωθυπουργού, καθώς και την απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου Εξωτερικών» καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Μπαλαούρας: Δεν θα απέρριπτα το σκέτο “Μακεδονία” για την ονομασία των Σκοπίων

Κικίλιας: Όπως μιλούν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι κυβερνούν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ