“Να μην είναι από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ”

Να μην είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο νέος πρόεδρος του κόμματος, προτείνει ο Γιάννης Αναστασίου, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Αναστασίου σημειώνει ότι «η νέα κομματική ηγεσία που θ’ αναδειχθεί, πρέπει ανεμπόδιστα και αξιόπιστα να προχωρήσει στον επαναπροσδιορισμό του τι είναι προοδευτικό σήμερα, ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενότητα των δυνάμεων της Δημοκρατικής Παράταξης, χωρίς εμπόδια ή προφάσεις που έχουν αναφορά στο τί έχει προηγηθεί».

 

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του Γιάννη Αναστασίου για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

“Το ΠΑΣΟΚ για να υπάρξει και να συμβάλλει αξιόπιστα στην ανασύνθεση της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα, πρέπει να αλλάξει σελίδα ουσιαστικά.

Η νέα ηγετική του ομάδα είναι ανάγκη να προέρχεται από την καινούργια γενιά στελεχών, χωρίς όμως ηλικιακούς αποκλεισμούς των άφθαρτων και διαχρονικά αξιόπιστων προσώπων του κινήματος.

Ο/η νέος/α Πρόεδρος προτείνω να μην είναι από την Κοινοβουλευτική Ομάδα η οποία έχει τον δικό της παράλληλο και αυτόνομο -κορυφαίο ρόλο να διαδραματίσει, στις δύσκολες για τον τόπο στιγμές που έρχονται.

Η νέα κομματική ηγεσία που θ’ αναδειχθεί, πρέπει ανεμπόδιστα και αξιόπιστα να προχωρήσει στον επαναπροσδιορισμό του τι είναι προοδευτικό σήμερα, ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενότητα των δυνάμεων της Δημοκρατικής Παράταξης, χωρίς εμπόδια ή προφάσεις που έχουν αναφορά στο τί έχει προηγηθεί.

Η πρόταση μου δεν επιχειρεί να απαξιώσει τα στελέχη της Κ.Ο που βλέπουν τον εαυτό τους στη ηγεσία του κινήματος… λέει στα ίσια αυτό που ζητά το σύνολο των πολιτών που έχουν απομείνει να στηρίζουν εκλογικά το ΠΑΣΟΚ και κυρίως εκείνων που ως συγκυριακή ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων πολιτικών δυνάμεων, αναμένουν ένα νεύμα αξιόπιστης αλλαγής για την πιθανή επιστροφή τους.

Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει για τις ανάγκες επιβίωσης των στελεχών του, αλλά μόνο εάν μπορεί να είναι χρήσιμο για τη χώρα εκφράζοντας την προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου… Το συνέδριο του μπορεί και πρέπει να στείλει τα σωστά μηνύματα στην ελληνική κοινωνία, η οποία ας μην ξεγελιέται κανείς… δεν έστρεψε τις πλάτες του στο ΠΑΣΟΚ εξαιτίας και μόνο του δυσανάλογου κόστους που πλήρωσε από την κρίση με τις επιλογές του, ή τη δημαγωγία και το λαϊκισμό που κυριάρχησε.

Εάν ο στόχος είναι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ν’ αφορά την κοινωνία, θα πρέπει η νέα περίοδο για τη χώρα να το βρει, συμβάλλοντας και πάλι – ακόμη και εάν αυτό απαιτεί το κλείσιμο του ιστορικού του κύκλου- στην δημιουργική, μεταρρυθμιστική και προοδευτική νέα διακυβέρνηση της χώρας”.

 

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ έχει μικρύνει στο όνομα του εθνικού συμφέροντος

Κάλεσμα της Γεννηματά ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ