“Να διαλυθεί το πελατειακό κράτος”

Η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη περιόδευσε στην Αρκαδία και την Κορινθία και σε συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, στην Τρίπολη, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι “στόχος των Οικολόγων Πράσινων είναι να έχουν μία αυτόνομη, καθαρή φωνή στη νέα Βουλή. Το μόνο που απαιτούμε είναι να καταστραφεί το πελατειακό κράτος, διότι αν διατηρηθεί, θα έχει στόχο την μακροημέρευση, πολιτική και οικονομική, του πολιτικού προσωπικού των κυβερνώντων”. Προσθέτοντας πως “οι πολίτες έδωσαν μήνυμα ότι δεν πιστεύουν σε μονοκομματικές κυβερνήσεις και σε Μεσσίες”.

Η κα Κοντούλη ξεκαθάρισε ότι “σε ένα κυβερνητικό σχήμα με κορμό τη ΝΔ, οι οικολόγοι Πράσινοι δεν έχουν θέση. Σε ένα πιθανό σχήμα, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, εκεί πάλι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν θα δώσουν λευκή επιταγή. Θα βάλουμε τις κόκκινες γραμμές μας, θα συζητήσουμε κι αν προκύψουν συναινέσεις, θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε υπό προϋποθέσεις”.

   Σε ό,τι αφορά την επαναδιαπραγμάτευση ανέφερε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι θα ζητήσουν να μην ληφθούν μέτρα τον Ιούνιο, γιατί η κοινωνία δεν μπορεί να δώσει άλλα, και είπε ότι θα προσπαθήσουν να ζητήσουν μια τρίμηνη παράστασης μετά τις εκλογές, για να διαβουλευθούν τα κόμματα και να συγκλίνουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ