Μουσουρούλης-Μητρόπουλος στον Real Fm

Μουσουρούλης-Μητρόπουλος στον Real Fm

 

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm, διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μουσουρούλης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

Αναφορικά με την έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, ο κ. Μουσουρούλης σημείωσε ότι «και μόνο η ύπαρξη του γραφείου είναι ένα θετικό βήμα».

«Είναι σαφές ότι προέχει αυτή τη στιγμή η ολοκλήρωση της συμφωνίας για το χρέος, η αναθεώρηση του ΑΕΠ και η επανεξέταση των δημοσιονομικών του 2014.Μη σταθούμε στα νούμερα, ένα είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης για φέτος. Οι εκτιμήσεις του Μεσοπρόθεσμου είναι εκτιμήσεις και επιβεβαιώνει τους αναπτυξιακούς στόχους», ανέφερε.

Παράλληλα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ως «πολύ θετικό» το γεγονός ότι «το υπουργείο Οικονομικών έχει χαμηλώσει τους στόχους του μνημονίου όσον αφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα» και τόνισε ότι «έχει ήδη ανοίξει ο δρόμος για την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους».

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, όπως είναι ο κ. Μητρόπουλος, δεν μπορεί να γίνει σοβαρή ανταλλαγή επιχειρημάτων, δεν μπορούμε να συζητήσουμε όταν ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η άποψη αν η διαπραγμάτευση θα γίνει εντός ευρωζώνης», ανέφερε ο κ. Μουσουρούλης και συμπλήρωσε:

«Γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι εξαγγελίες του δεν μπορούν να εφαρμοστούν, με τους ισχύοντες κανόνες στην ΕΕ; Και το ερώτημά μου είναι αν αναλαμβάνει το πολιτικό και ηθικό κόστος να προσαρμόσει τις εξαγγελίες του και να αναγνωρίσει δημόσια τις συνέπειες για τη χώρα μας αν τις εφάρμοζε».

«Αν ξεκινήσει μία διαπραγμάτευση και πεις ότι θέλω κούρεμα του χρέους, όπως λέει ανεύθυνα ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέβαζε αυτομάτως το χρέος. Αυτό στις κοινωνίες των δανειστών θα δημιουργούσε τέτοιο δυσβάστακτο κλίμα που θα ανέβαζε τον πήχη των όρων» επεσήμανε και πρόσθεσε:

«Τσαμπουκάς που αγνοεί αυτές τις παραμέτρους θα επιβάρυνε τη σχέση μας με ανυπολόγιστες συνέπειες. Μία από αυτές θα ήταν η συζήτηση για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. Πρέπει να αναλογιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ πόσο παίζει με τη φωτιά. Το να αμφισβητεί τα επιτεύγματα της κυβέρνησης δεν με απασχολεί. Το να συντηρεί όμως στον ελληνικό λαό εξωφρενικές προσδοκίες είναι ανήθικο».

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος σημείωσε ότι «στο Μεσοπρόθεσμο αναφέρονται περικοπές σε επικουρικές και κύριες συντάξεις, σε μισθούς, σε επιδόματα».

«Θεωρώ ότι η κυβέρνηση ανέλαβε δέσμευση απέναντι στην τρόικα να αναπληρώσει αυτά τα οποία θα δώσει ως κοινωνικό μέρισμα. Οφείλουμε και να λέμε την αλήθεια στους συμπολίτες μας και να τους πούμε ότι αυτό που θα καταβάλει η κυβέρνηση θα αναπληρωθεί αμέσως μετά τις εκλογές με νόμο που θα ψηφιστεί την προσεχή εβδομάδα».

Ερωτηθείς για το χρέος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση με γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τον Δεκέμβριο του 2012, έχει παραιτηθεί από το αίτημα για μείωση του χρέους και διαπραγμάτευση επί του ποσού του χρέους».

«Το μεγάλο έγκλημα που έχει γίνει είναι ότι παραιτήθηκαν από τις διαπραγματεύσεις, όπως έχουν παραδεχθεί με γνωμοδοτήσεις ότι μόνοι μας υπαχθήκαμε στο αγγλικό δίκαιο και στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου», τόνισε ο κ. Μητρόπουλος και συμπλήρωσε ότι «σκληρό μνημόνιο αρχίζει από την 1/7».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ