Μιχελάκης: Το ζήτημα του χρέους μπορεί να βελτιωθεί

Μιχελάκης: Το ζήτημα του χρέους μπορεί να βελτιωθεί

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Γιάννης Μιχελάκης, μίλησε στον Real fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για το ελληνικό χρέος, τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, αλλά και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

«Η κυβέρνηση κάνει μια σοβαρή διαπραγμάτευση. Το ζήτημα του χρέους μπορεί να βελτιωθεί. Πρέπει να υπάρξει βελτίωση», τόνισε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μιχελάκης.

«Ελπίζουμε ότι αυτό που έχουν δεσμευθεί οι Ευρωπαίοι θα υλοποιηθεί. Η Ελλάδα αναβαθμίζεται συνεχώς από τους οίκους αξιολόγησης. Έχουμε πιάσει τους στόχους μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε την πιστοποίησή τους ότι η χώρα πάει καλά. Πιστεύουμε ότι οι εταίροι μας θα υλοποιήσουν την υπόσχεσή τους και ελπίζουμε ότι ο Πρωθυπουργός θα έχει καλά νέα», σχολίασε αρχικά ο βουλευτής της ΝΔ και συνέχισε:

«Πριν γίνει μια διαπραγμάτευση, οι δύο πλευρές ακολουθούν μια τακτική για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Η δική μας η τακτική, όλο αυτό το διάστημα, θα μας οδηγήσουν σε αυτή την κατάσταση, να μπορέσουμε να καταστήσουμε το χρέος βιώσιμο. Ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα».

«Δεν λέω ότι η χώρα έχει σωθεί. Στα μακροοικονομικά, είμαστε η 5η χώρα με το μικρότερο δημοσιονομικό έλλειμμα στην Ευρώπη. Υπάρχουν όμως προβλήματα καθημερινότητας που δεν έχουν τακτοποιηθεί. Αν δεν φτιάξουμε τα δημοσιονομικά μας, αν δεν κουβεντιάσουμε το θέμα του χρέους, ότι συζητήσεις κάνουμε για φοροελαφρύνσεις, ή για άλλες παροχές, θα είναι στον αέρα», πρόσθεσε.

«Στο θέμα της ανεργίας, επειδή βλέπουμε ότι κάτι πάει να γίνει, ποιος πιστεύει ότι μετά από αυτή την κρίση, η έξοδος από αυτή θα ήταν ένας απλώς περίπατος στο πάρκο; Από κάπου ξεκινάς. Ο Πρωθυπουργός μίλησε για το θέμα αυτό. Ας περιμένουμε το σχέδιο του προϋπολογισμού. Αρχίζει η οικονομία της χώρας, κάτι να δίνει στους πολίτες. Ακόμα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη», τόνισε ακόμα.

«Το ζήτημα του χρέους το βάζουν όλοι. Μπορεί ο λαός να έχει σοβαρά προβλήματα αλλά αν δεν αλλάξουμε τα δημοσιονομικά, ότι παροχές κάνουμε θα είναι στον αέρα. Μετά από 6 χρόνια ύφεσης είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε θετικό πρόσημο. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξουν κάποιες νέες βελτιώσεις και στα φορολογικά και σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη. Αυτό μπορεί να αλλάξει το κλίμα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ