Μιχελάκης: Το Δημόσιο πληρώνει

Μιχελάκης: Το Δημόσιο πληρώνει

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για όλα τα θέματα που αφορούν την οικονομία της Ελλάδας, σε όλα τα επίπεδα.

«Να δούμε τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού, στο τέλος του χρόνου. Στόχος είναι να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Να καλύψουμε τις ανάγκες μας, χωρίς να δανειστούμε. Από τις προβλέψεις αυτό θα βγει. Για το όποιο χρηματοδοτικό κενό, εάν αυτό υπάρξει, να γίνει και μια συζήτηση για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους», σχολίασε αρχικά ο κ. Μιχελάκης και συνέχισε:

«Πριν από μόλις έναν χρόνο, δεν ξέραμε αν η χώρα θα σωθεί. Το τραπεζικό σύστημα ήταν στον αέρα».

Όπως είπε ο κ. Μιχελάκης, «το Ελληνικό Δημόσιο, πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Βλέπουμε ότι για πρώτη φορά, το ελληνικό κράτος ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες. Δεν είναι ο μεγάλος μπαταχτσής» και πρόσθεσε:

«Αυτή τη στιγμή, τρέχουμε τα χρέη των Δήμων προς τους ιδιώτες, με σκοπό μέχρι το τέλος του χρόνο, να έχει καλυφθεί σχεδόν το σύνολο. Αυτό συμβαίνει και με άλλους τομείς του δημοσίου».

Ο υπουργός Εσωτερικών, χαρακτήρισε την κατάσταση που βιώνει η χώρα, δύσκολη, ενώ τόνισε ότι «ο λαός με αιματηρές θυσίες πληρώνει τον δρόμο προς την ανάπτυξη. Αν θέλουμε να καταλάβουμε το τι σημαίνει χρεοκοπία, να πάρουμε το παράδειγμα της Αργεντινής».

Σχετικά με την ανεργία, ο κ. Μιχελάκης είπε ότι: «Για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας πρέπει να έρθουν επενδύσεις. Οι θέσεις εργασίας χρειάζονται κεφάλαιο. Για να γίνει αυτό πρέπει να προσελκύσουμε επενδύσεις. Τρία πράγματα έχουμε ανοιχτά ως χώρα. Διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο για να γίνει φιλικό προς τον επενδύτη, να υπάρξουν αποκρατικοποιήσεις και τρίτον, να ομαλοποιηθεί η αγορά εργασίας».

«Αυτή τη στιγμή, κάνουμε αξιολόγηση δομών στους δήμους. Αν δεν γίνει η καταγραφή των αναγκών μας, πως θα καταλάβουμε τις ανάγκες; Η κινητικότητα δεν είναι δημοσιονομικό μέτρο, είναι διαρθρωτικό», σχολίασε ακόμα ο κ. Μιχελάκης.

 

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ