Μιχελάκης: Μια ανάσα από την επιστροφή στην ανάπτυξη

Μιχελάκης: Μια ανάσα από την επιστροφή στην ανάπτυξη

Την πεποίθηση ότι η χώρα βρίσκεται μόλις μία ανάσα πριν από την ανάπτυξη εκφράζει ο Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος και επισημαίνει πως η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας γνωρίζει πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την έξοδο από την κρίση. Ο υπουργός Εσωτερικών επισημαίνει πως η κυβερνητική σταθερότητα και η κοινωνική ομαλότητα δεν κινδυνεύουν και πως οι όποιες διαφωνίες υπάρχουν στο εσωτερικό της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ θα ξεπεραστούν με διάλογο.

«Βεβαίως, μας απασχολούν οι θέσεις και τα ζητήματα που εγείρει κάθε φορά η τρόικα. Εχουμε, όμως, δίκιο και θα τα καταφέρουμε. Ας μην ξεχνά κανένας ότι μετά τις τόσες θυσίες του κόσμου, η χώρα πετυχαίνει φέτος πρωτογενές πλεόνασμα. Ανταποκρίνεται έτσι στις δεσμεύσεις που ανέλαβε και φέρνει τους εταίρους μας μπροστά στις δικές τους δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους. Μπαίνουμε σταδιακά στην πιο κρίσιμη μάχη για την έξοδο της χώρας από την κρίση» υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών.

Στην ερώτηση αν πραγματικά πιστεύει πως με όλα αυτά οι πολίτες μπορεί να αισθάνονται αισιόδοξοι απάντησε: «Ο κόσμος -και πιο πολύ οι οικονομικά ασθενέστεροι- νιώθει ασφυκτικά. Ξέρει, όμως, στη μεγάλη πλειονότητά του ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν υπάρχει εναλλακτική. Πάνω από όλα αντιλαμβάνεται ότι είμαστε μόλις μια ανάσα από την επιστροφή στην ανάπτυξη, στη θεμελίωση μιας νέας προοπτικής και την αναγέννηση της χαμένης ελπίδας. Αυτήν την αίσθηση της μεγάλης ιστορικής ευθύνης την έχει και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.» Κι όταν ρωτήθηκε αν φοβάται ανατροπή της κυβέρνησης είπε ότι είχε απαντήσει πρόσφατα στη Βουλή «δίνοντας στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 124 ψήφους. Πιστεύω, λοιπόν, ότι οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση βάζουν, σε κάθε περίπτωση, πάνω από όλα, το συλλογικό, το κοινωνικό, το εθνικό συμφέρον. Η κυβερνητική σταθερότητα και η πολιτική ομαλότητα δεν είναι κομματικό ζητούμενο, αλλά όρος επιβίωσης της χώρας. Και στον όρο αυτό ανταποκρινόμαστε όλοι οι βουλευτές που στηρίζουμε την κυβέρνηση, ακόμη και με προσωπικό ή κομματικό κόστος. Τι να το κάνει κανείς το βουλευτιλίκι εάν τιναχθούν οι θυσίες του κόσμου στον αέρα και καταρρεύσει η χώρα; Ποιος να σηκώσει ένα τέτοιο βάρος την ώρα που, έπειτα από τόσες θυσίες, η χώρα πάει να σταθεί στα πόδια της;».

Τέλος για το θέμα των πλειστηριασμών τόνισε: «Σε ό,τι αφορά στους πλειστηριασμούς επιμένουμε αταλάντευτα στην προστασία της πρώτης κατοικίας του φτωχού και στρέφουμε το νόμο στους μπαταχτσήδες».

Πηγή: Τύπος της Κυριακής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ