Μητσοτάκης: Τέρμα οι κοπάνες

Μητσοτάκης: Τέρμα οι κοπάνες

 

Πειθαρχικές διαδικασίες, που προβλέπει ο νόμος για τους υπαλλήλους, οι οποίοι, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), απουσίαζαν πάνω από οκτώ ώρες το μήνα, καθώς και στους προϊσταμένους, που αμέλησαν να παρακολουθούν, ως όφειλαν, την τήρηση του χρόνου εργασίας των υφισταμένων τους, ανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή για μείωση των αποδοχών όλων όσων δεν συμπλήρωναν το ωράριο τους, ανάλογα με το χρόνο απουσίας τους.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε τη σχετική εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, μετά τη κοινοποίηση από το ΣΕΕΔΔ των τεσσάρων πρώτων εκθέσεων, που αφορούν την τήρηση του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Πολιτισμού- Αθλητισμού και Τουρισμού.

Όπως τονίζει ο υπουργός, σε δήλωσή του, «η προκλητική αίσθηση χαλαρότητας, που χαρακτήριζε μία μικρή μειοψηφία δημοσίων υπαλλήλων φροντίζουμε να σταματήσει, ξεκινώντας από το σπίτι μας».

Και συμπληρώνει: «Η απόφαση αυτή έρχεται ουσιαστικά να επιβραβεύσει τη μεγάλη πλειοψηφία των συνεπών κι εργατικών υπαλλήλων, οι οποίοι προσπαθούν σε δύσκολες συνθήκες να επιτελέσουν με αίσθημα ευθύνης τα καθήκοντα τους απέναντι σε άλλους συναδέλφους τους, που συστηματικά εξαπατούν τους ίδιους, την υπηρεσία και, εν τέλει, τους Έλληνες πολίτες, απουσιάζοντας αδικαιολόγητα και επί μακρόν από τα καθήκοντά τους. Δίνουμε ξεκάθαρα το μήνυμα στους συστηματικούς κοπανατζήδες ότι οι πρακτικές αυτές αποτελούν πλέον παρελθόν για το Δημόσιο. Σήμερα, έγινε μόνο η αρχή».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.