Μητσοτάκης: Στόχος το ΕΚΑΒ να μπορεί να ανταποκρίνεται σε 7-15 λεπτά σε αστικές και ημιαστικές περιοχές

«Ο σκοπός μας είναι στις αστικές και τις ημιαστικές περιοχές το ΕΚΑΒ να μπορεί να ανταποκρίνεται μέσα σε 7 έως 15 λεπτά» τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην Βουλή κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως γι’ αυτόν τον λόγο «μέσα στις επόμενες εβδομάδες συγκροτούμε ήδη μία ειδική ομάδα για τα μεγάλα αστικά κέντρα, ειδικά ξεκινώντας με την Αθήνα, από 250 δικυκλιστές διασώστες που θα προηγούνται των ασθενοφόρων, παρέχοντας ταχύτερα τις πρώτες βοήθειες».

Βουλή: Απών ο Αλέξης Τσίπρας από τις προγραμματικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί για εμένα και την κυβέρνησή μας συνολικά ένα μεγάλο στοίχημα» και έκανε λόγο για μία σειρά έργων υποδομής που υλοποιούνται ήδη σε 80 νοσοκομεία και σε 156 Κέντρα Υγείας, δράσεις που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και κοστολογούνται στο 1,5 δις. ευρώ.

«Η δέσμευσή μας για 10.000 νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ σε ορίζοντα 4ετίας ισχύει στο ακέραιο», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, ενώ αναφέρθηκε και στην συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών στο ΕΚΑΒ, που υλοποιήθηκε με ΠΝΠ.

Μητσοτάκης: Ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, συνέχεια στο market pass και αύξηση οικογενειακού επιδόματος

«Προσθέστε σε αυτό και την δέσμευσή μας που ήδη υλοποιείται με την έκδοση υπουργικής απόφασης για την μίσθωση υπηρεσιών από το εξωτερικό, ελαφρών ελικοπτέρων που θα μπορούν να κάνουν διασώσεις σε βουνό ή σε δύσκολες περιοχές της πατρίδας προκειμένου να μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να αντιμετωπίζουμε πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά περιστατικά στην ελληνική περιφέρεια», συμπλήρωσε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ