Μητσοτάκης: Στόχος να αποφύγουμε ένα οριζόντιο lockdown – Το μήνυμα στους “ασυνείδητους επιχειρηματίες”

Στις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη Βουλή, επί της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά του Χρήστου Σταϊκούρα. Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως τα δεδομένα είναι δυναμικά “και ευτυχώς σήμερα έχουμε τη δυνατότητα, πια, ως χώρα να ασκούμε εφαρμοσμένη πολιτική με βάση σύνθετα, πραγματικά δεδομένα που μας επιτρέπουν να παίρνουμε στοχευμένα τοπικά μέτρα και όχι οριζόντια μέτρα τα οποία θα ήταν καταστροφικά για την ελληνική οικονομία. Και αυτό ακριβώς θα συνεχίσουμε να κάνουμε”.

Επανέλαβε ότι “ο βασικός μας στόχος είναι να αποφύγουμε ένα οριζόντιο lockdown, καθώς “θα έχει πολύ δραματικές συνέπειες συνολικά στην οικονομία” και πρόσθεσε πως “για να μπορέσουμε να το κάνουμε όμως αυτό θα πρέπει -να το πω άλλη μία φορά και σε αυτό ζητώ τη στήριξη όλης της αντιπολίτευσης διότι δεν πιστεύω να μας χωρίζει κάτι ως προς τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόζονται- να τηρήσουμε τις υποδείξεις των ειδικών”.

Διαμήνυσε σε αυτό το σημείο ότι η ελληνική αστυνομία και γενικά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους “για εκείνους τους ασυνείδητους επιχειρηματίες, που επιμένουν σε πείσμα των νομοθετικών ρυθμίσεων να παραβιάζουν τον νόμο και να προσφέρουν μία επικίνδυνη διασκέδαση έξω από τα πλαίσια, που μας υποδεικνύουν οι ειδικοί”.

Σημείωσε, δε, ότι “έχουμε ακόμη δύσκολους μήνες μπροστά μας, πρέπει να το πούμε με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό, αχνοφαίνεται όμως στο βάθος του τούνελ η ελπίδα, που δεν είναι άλλη από ένα ή περισσότερα εμβόλια, που θα είναι ασφαλή και αποτελεσματικά”.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός είχε υπογραμμίσει ότι “ανοίξαμε τον τουρισμό με ασφάλεια, δεν έχουμε επιδημιολογική ένδειξη ότι το άνοιγμα ήταν που έφερε έξαρση στα κρούσματα. Καταφέραμε να μειώσουμε όσο ήταν εφικτό το βαθμό της ζημιάς και να χτίσουμε αξιοπιστία και να ενισχύσουμε την εικόνα της χώρας”.

Απαντώντας στην κ.Γεννηματά, ο Πρωθυπουργός παρέθεσε διαγράμματα που αποτυπώνουν την εικόνα των κρουσμάτων όπου η Ελλάδα μαζί με σκανδιναβικές χώρες “ήταν οι καλύτερες αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων στην ΕΕ”.

Επίσης άλλο διάγραμμα για τον αριθμό των τεστ έδειχνε ότι ανά 100 χιλιάδες πληθυσμό η Ελλάδα βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο μαζί με τις καλύτερες σε απόδοση, ενώ βρίσκεται στο 3,6 είναι πράσινη μαζί με την Γερμανία τις σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες ενώ όλες οι άλλες είναι στο πορτοκαλί. Τέλος η θνησιμότητα στην Ελλάδα είναι χαμηλότερη απ’ όλες τις άλλες, όπως είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Σχετικά με τις κλίνες ΜΕΘ τόνισε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόσθεσε καμία κλίνη, η κυβέρνηση παρέλαβε 547 κλίνες. Μας παραδώσατε σύστημα υγείας με το χαμηλότερο αριθμό κλινών στην Ευρώπη”, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα είναι συνεπής στη δέσμευσή της για αριθμό κλινών ΜΕΘ στο μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ