Μητσοτάκης στο Bloomberg: Οι γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών θα γίνουν και στην Ελλάδα – Είναι μέρος της στρατηγικής μας

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει να νομιμοποιήσει τους γάμους ομοφύλων, αναφέρει το Bloomberg σε άρθρο του, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για τα δικαιώματα των LGBTQ σε μια περιοχή όπου ορισμένες συντηρητικές κυβερνήσεις καταφέρονται εναντίον της συγκεκριμένης κοινότητας.

«Ο γάμος μεταξύ ομοφύλων ζευγαριών θα γίνει κάποια στιγμή και είναι μέρος της στρατηγικής μας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την Τρίτη σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Bloomberg στην Αθήνα. «Η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Bloomberg, η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει το δικαίωμα του γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά επισημαίνεται ότι η χώρα μας έχει κάνει άλμα σε σχετική κατάταξη των χωρών και των δικαιωμάτων των μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Επικαλούμενο το ευρωπαϊκό παράρτημα της International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association,  τονίζει ότι η Ελλάδα ξεπέρασε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία σε σχέση με τη νομική και πολιτική στήριξη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

«Η δυναμική της αλλαγής ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2021, όταν ο Μητσοτάκης διόρισε μια επιτροπή για τη σύνταξη εθνικής στρατηγικής με σκοπό τη βελτίωση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ. Έκτοτε εισήγαγε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της άρσης απαγόρευσης των ομοφυλόφιλων ανδρών να κάνουν αιμοδοσία και του τερματισμού της πρακτικής των λεγόμενων χειρουργικών επεμβάσεων ομαλοποίησης του φύλου στα παιδιά» υπογραμμίζει το Bloomberg

Και καταλήγει: «Λίγοι περίμεναν ότι θα γινόταν μια τόσο ισχυρή δύναμη αλλαγής. Το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου αναγνωρίστηκε νομικά στην Ελλάδα το 2015 και η ταυτότητα φύλου το 2017, αλλά η πρόοδος σε άλλα ζητήματα ήταν αποσπασματική μέχρι που ο Μητσοτάκης ανέβηκε στην εξουσία το 2019».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ