Μητσοτάκης στην EUMED-9: Να κινηθούμε στρατηγικά και ενωμένα για να βρούμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε

Την ανάγκη εξεύρεσης μιας λύσης για το πλαφόν στο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής EUMED-9 των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, στο Αλικάντε της Ισπανίας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, παράλληλα ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να κινηθεί στρατηγικά και ενωμένα, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ποσότητες ενέργειας που χρειάζεται.

«Η Ευρώπη χρειάζεται να υποστηρίξει τις εταιρείες μας, να προμηθευτούν το αέριο που χρειαζόμαστε από την παγκόσμια αγορά. Διαφορετικά, θα αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα ξανά και ξανά», είπε ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Υπογράμμισε, παράλληλα, τον ρόλο που μπορεί να παίξει η παραγωγή υδρογονανθράκων στην ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ και ανέπτυξε το σχέδιο της Ελλάδας για την επιτάχυνση των ερευνών στην επικράτειά της. «Εάν μπορούσαμε να φέρουμε ευρωπαϊκό φυσικό αέριο στην ευρωπαϊκή αγορά, αυτό θα ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ