Μητσοτάκης σε Φίλη: “Φορέστε τη μάσκα σας, είστε ευπαθής” – Το τετ α τετ και η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Η φράση με την οποία απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός στον Νίκο Φίλη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2021, προκάλεσε “μίνι” επεισόδιο.

Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως “εμείς είμαστε που διευρύναμε τη συμφωνία”, αναφορά στην οποία αντέδρασαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο κ. Φίλης.

“Κύριε Φίλη μου φορέστε τη μάσκα σας, είστε και ευπαθής, ανησυχώ”, είπε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό συντάκτη του RealFm Γιώργο Λυκουρέντζο, μετά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Νίκο Φίλη στο γραφείο του και του είπε ότι “ελπίζω να μην παρεξηγήθηκες δεν είχα καμία πρόθεση να σε προσβάλω, αν το εξέλαβες έτσι σου ζητώ συγγνώμη”. Ο κ. Φίλης δέχτηκε την συγγνώμη του κυρίου Μητσοτάκη και οι δυο τους έκαναν μία ευρύτερη συζήτηση σε αυτή την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Σε δήλωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ως “ατυχή” την αναφορά του κ. Μητσοτάκη. “Η ειρωνική αναφορά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ότι ανήκω σε «ευπαθή ομάδα και κινδυνεύω», υπήρξε ατυχής. Εξέπεμψε ένα δημόσιο ήθος που προσβάλλει όχι εμένα προσωπικά αλλά, κυρίως, χιλιάδες συμπολίτες μας που κάποια στιγμή της ζωής τους είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτό άλλωστε εξήγησα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν μετά το τέλος της συνεδρίασης, αισθάνθηκε την ανάγκη να μου δώσει προσωπικά εξηγήσεις”, σημειώνει ο Νίκος Φίλης.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.