Μητσοτάκης: Προβληματική η μη καταδίκη της Χαμάς ως τρομοκρατικής οργάνωσης από την Τουρκία

Στις δυνητικές επιπτώσεις του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό, αλλά και στη στάση της Τουρκίας σε αυτή τη νέα κρίση του Μεσανατολικού, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε πως δεν υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις για αύξηση των μεταναστευτικών ροών διαβεβαιώνοντας, πάντως ότι η πολιτική αυστηρής, πλην όμως δίκαιης φύλαξης των συνόρων θα συνεχιστεί τονίζοντας ότι τα ευρωπαϊκά κράτη και όχι οι άθλιοι διακινητές θα αποφασίζουν για το ποιος περνά τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Σχετικά με την στάση της Τουρκίας, τόνισε ότι «σε αντίθεση με την Ελλάδα, που η στάση της είναι ισορροπημένη, η στάση της Τουρκίας δεν είναι ισορροπημένη και η μη ανοιχτή καταδίκη της Χαμάς ως τρομοκρατικής οργάνωσης είναι πολύ προβληματική».

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι ο ελληνοτουρκικός διάλογος είναι μία από τις λίγες καλές ειδήσεις στην ευρύτερη περιοχή, τόνισε ότι ο ελληνοτουρκικός διάλογος εξελίσσεται σε καλό κλίμα και έθεσε ως ορόσημο την πραγματοποίηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη τον προσεχή Δεκέμβριο.

«Θα ήταν πισωγύρισμα να μη γίνει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ