Μητσοτάκης: Πρόσκληση σε επενδυτές από το Λονδίνο – Αναδεικνύει τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα

Την πορεία της ελληνικής οικονομίας με κορωνίδα την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, αλλά και τη θέση που κατέχει σήμερα η χώρα στην ευρωζώνη θα παρουσιάσει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επαφών του στο Λονδίνου.

Με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφέρει τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, αλλά και το στόχο της κυβέρνησης να αποκαταστήσει τη θέση του ελληνικού χρηματιστηρίου, σημεία τα οποία ήδη έθεσε, μιλώντας στο διεθνές φόρουμ επενδυτών, που συνδιοργανώνουν η Μόργκαν Στάνλεϊ και το Ελληνικό Χρηματιστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός θα αναλύσει την μεταρρυθμιστική στρατηγική της κυβέρνησης, θα αναπτύξει τα βήματα της ελληνικής οικονομίας από το 2019 μέχρι σήμερα, ενώ θα απευθύνει και πρόσκληση στους επενδυτές να στρέψουν το ενδιαφέρον τους προς την χώρα μας, και θα υπογραμμίσει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στο Λονδίνο, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να πορεύεται στη μεταρρυθμιστική οδό που άνοιξε την προηγούμενη τετραετία, με στόχο να ενδυναμώσει τον κύκλο της ανάπτυξης, το μέρισμα της οποίας θα μοιράζεται στην κοινωνία.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Μ. Βρετανίας και αρχηγό των Εργατικών, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το αυριανό τετ α τετ κορυφής του πρωθυπουργού με τον Βρετανό ομόλογό του.

Αναμένεται να θέσουν επί τάπητος τις βρετανικές σχέσεις, να συζητήσουν για τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο Ισραήλ Χαμάς, ενώ είναι αναμενόμενο, όπως έχει πει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο CNN, να θέσει το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ