Μητσοτάκης: Μόνο στενές οικογενειακές συνάξεις τα Χριστούγεννα για να μη βιώσουμε τρίτο κύμα κορονοϊού

Σε μια έκκληση προς τους πολίτες ενόψει των Χριστουγέννων, προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του σε νοσοκομεία και κοινωνικές δομές στην Κεντρική Μακεδονία. «Θέλω και πάλι να κάνω μία έκκληση. Να αποφύγουμε ειδικά τις συναθροίσεις στα σπίτια», τόνισε, προσθέτοντας ότι η δική του παράκληση προς τους πολίτες είναι να γιορτάσουμε φέτος με «πολύ στενές οικογενειακές συνάξεις».

«Για να μη βιώσουμε και πάλι μία αναζωπύρωση της πανδημίας, ένα τρίτο κύμα το οποίο θα δοκιμάσει και πάλι το Εθνικό Σύστημα Υγείας» υπογράμμισε με έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Χρέος μας είναι να είμαστε έτοιμοι στην περίπτωση που έρθει ένα τρίτο κύμα»

Ο Πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία που έχει η ατομική υπευθυνότητα των πολιτών κατά την εορταστική περίοδο ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας. «Τις ημέρες των γιορτών δεν μπορούμε να έχουμε και έναν αστυνομικό δίπλα σε κάθε πολίτη. Στηριζόμαστε και στην ατομική υπευθυνότητα ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ότι, ειδικά τις ημέρες των γιορτών, οι άνθρωποι θα περάσουν με τις οικογένειές τους» ανέφερε.

«Χρέος μας είναι να είμαστε έτοιμοι στην περίπτωση που θα έρθει ένα τρίτο κύμα. Αλλά χρέος μας επίσης είναι να κάνουμε ό,τι πρέπει, ειδικά τώρα στις μέρες των γιορτών, για να μην έρθει και να προσέχουμε» προσέθεσε.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τους υγειονομικούς που δίνουν το καλό παράδειγμα στους υπόλοιπους, ενώ επανέλαβε ότι η αγορά των εμβολίων γίνεται κεντρικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατανέμεται αναλογικά με τον πληθυσμό κάθε μέλους.

«Το σχέδιο μας είναι τελικά να εμβολιαστούμε όλοι. Θα έχουμε αρκετά εμβόλια» ανέφερε και πρόσθεσε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω επίσης, επειδή γίνεται μία μεγάλη κουβέντα για τον αριθμό των εμβολίων, ότι τα εμβόλια τα αγοράζει όλα κεντρικά η Ευρώπη και κάθε χώρα παίρνει αυστηρά την κλείδα κατανομής που της αναλογεί, ως ποσοστό του ευρωπαϊκού πληθυσμού. Εμείς δηλαδή παίρνουμε κάτι παραπάνω από το 2% των εμβολίων που αγοράζει η Ευρώπη για κάθε παρτίδα εμβολίων. Άρα, θα πάρουμε πρώτα τα εμβόλια της Pfizer, θα ακολουθήσει της Moderna και μετά θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ