Μητσοτάκης: Η Θεσσαλονίκη αποκτά επιτέλους το αεροδρόμιο που της αξίζει

Στην τελετή εγκαινίων των 14 αναβαθμισμένων περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece, η οποία πραγματοποιήθηκε έγινε στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, παρευρέθη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά την ομιλία του παρουσία περιορισμένου αριθμού προσκεκλημένων λόγω κορονοϊού, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη σημερινή μια ξεχωριστή μέρα για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα. Όπως σημείωσε το ανακαινισμένο αεροδρόμιο “Μακεδονία” μπορεί να το πούμε και καινούργιο, αφού τα πάντα έχουν νέα μορφή και ιδιαίτερα ο νέος εντυπωσιακός τερματικός σταθμός, που έχει ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό του αεροδρομίου. Το νέο, πλέον, αεροδρόμιο προσφέρει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 10.000.000 επιβατών ετησίως και αυτό δίνει τεράστιες προοπτικές στο αεροδρόμιο και τη Θεσσαλονίκη”, τόνισε ο Πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως “η Θεσσαλονίκη αποκτά επιτέλους το αεροδρόμιο που της αξίζει”. Ακόμη είπε πως η επένδυση της Fraport μόνο στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” έφτασε τα 100.000.000 ευρώ και από φέτος συνεργάζεται με ακόμη 13 αεροπορικές εταιρείες και συνδέθηκε με 8 πρόσθετους διεθνείς αεροπορικούς προορισμούς. Συνολικά η επένδυση στα 14 αεροδρόμια ανήλθε σε 440.000.000 ευρώ και αλλάζει πλήρως τα δεδομένα σε 11 νησιά και σε τρεις ηπειρωτικούς προορισμούς, προσθέτοντας έσοδα στα δημόσια ταμεία και πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας, καλύτερη εξυπηρέτηση για τους επισκέπτες και ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, μεγεθύνοντας την τουριστική φήμη της Ελλάδας, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην κριτική της αντιπολίτευσης σημείωσε ότι υπήρξαν “αναταράξεις”, “καταιγίδες” και “κενά αέρος” που χτύπησαν το εγχείρημα αναβάθμισης των αεροδρομίων. Τόνισε, επίσης, πως “η οδηγία από τον πύργο ελέγχου της κυβέρνησης είναι μία: Να ταξιδεύουμε όλο και πιο ψηλά τη χώρα, χωρίς, όμως, να πετάμε στα σύννεφα”.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ευχήθηκε να είναι “καλορίζικα” το αεροδρόμιο “Μακεδονία” και τα άλλα 13 περιφερειακά αεροδρόμια, να είναι πάντα γεμάτα ζωή, αλλά, κυρίως, χαμογελαστούς και ασφαλείς επισκέπτες και εργαζομένους.

Αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού ο Πρωθυπουργός

“Καθώς πλησιάζουμε πια στο τέλος της πανδημίας, όλοι προσδοκούμε ότι η αυξημένη κίνηση του καλοκαιριού θα μας επιτρέψει να προσβλέπουμε σε μια καλύτερη τουριστική περίοδο από αυτή που είχαμε πέρυσι. Βαδίζοντας προσεκτικά προς την έξοδο από την υγειονομική κρίση, το αεροδρόμιο “Μακεδονία” και τα υπόλοιπα 13 περιφερειακά αεροδρόμια γίνονται οι εθνικές μας γέφυρες για ένα πιο ελεύθερο και αποδοτικό καλοκαίρι”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης, τόνισε πως “όλα τα αεροδρόμια της χώρας έχουν πιστοποίηση για τα μέτρα ασφάλειας κατά του κορονοϊού από τον Διεθνή Οργανισμό των Αεροδρομίων και, βέβαια, το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Διαβατήριο Υγείας, στο οποίο η Ελλάδα πρωτοστάτησε, γίνεται πια πράξη και πρόσθετη εγγύηση είναι το εθνικό σύστημα ελέγχου, που ήδη έχει καταστρώσει η χώρα μας και καθώς η επιχείρηση Εμβολιασμού “Ελευθερία” προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς, πιστεύω ότι πολύ σύντομα η χώρα μας θα μπορεί να έχει χτίσει το πρώτο τείχος ανοσίας. Μπορούμε, λοιπόν, να είμαστε αισιόδοξοι, τηρώντας πάντα τα βασικά μέτρα προστασίας της υγείας μας, να διαμορφώσουμε από φέτος το καλοκαίρι τις συνθήκες για μία καλή πορεία του τουρισμού μας, αλλά και μια πιο ανοιχτή καθημερινότητα για όλους μας. Όπως νικηφόρα μπήκε η πατρίδα μας σε αυτή τη διαδικασία, παρά τις βαριές απώλειες, έτσι νικηφόρα να βγει” ανέφερε. Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ