Μητσοτάκης: Η μάχη Μακρόν-Λε Πεν δεν είναι ιδεολογική, αλλά προόδου-συντήρησης

“Η ΝΔ είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την παραμονή της χώρας στο ευρωπαϊκό κεκτημένο” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του, σήμερα, κάνοντας λόγο για “ενδιαφέρουσες ομοιότητες” μεταξύ των όσων συμβαίνουν στη Γαλλία, με αφορμή τις προεδρικές εκλογές και τη μάχη Μακρόν-Λε Πεν, και όσων συμβαίνουν στη χώρα μας.

Σε τοποθέτησή του στην προσυνεδριακή συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας στο Χαλάνδρι με θέμα “Ψηφιακή Επανάσταση: Κράτος φιλικό προς τους πολίτες”, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο κόμμα του και τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις.

“Όσα συμβαίνουν στη Γαλλία έχουν ενδιαφέρουσες ομοιότητες και στη χώρα μας”, είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: “Η μάχη ανάμεσα στον Μακρόν και την Λε Πεν δεν είναι ιδεολογική αλλά μία διαφορά στην αντίληψη περί προόδου και συντήρησης. Όλα αυτά που έχουμε κάνει στο gov.gr είναι δεξιά, κεντρώα ή αριστερά; Τίποτε από όλα αυτά. Είναι σωστά και προοδευτικά. Αυτά τα πολιτικά διλήμματα θα μας συνοδεύσουν έως τις επόμενες εθνικές εκλογές που θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας, το 2023. Η ΝΔ είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα και την παραμονή της χώρας στο ευρωπαϊκό κεκτημένο”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τα κομματικά στελέχη να παραμείνουν σε δυναμική αναμονή και προετοιμασία, ενόψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης και διαμήνυσε ότι “δεν σταματήσαμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε από τις εντάσεις με την Τουρκία έως τον κορονοϊό και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την παγκόσμια κρίση, που έχει πυροδοτήσει την αγορά ενέργειας και την αύξηση του πληθωρισμού”, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι αλλαγές, τόνισε ο πρωθυπουργός, τόσο σε ό, τι αφορά στην ψηφιακή τους μορφή, όσο και σε αυτές που αφορούν στη λειτουργία του κράτους αποτελούν εμβληματική απόδειξη του τρόπου που η παρούσα κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις αλλαγές με προοδευτικό πρόσημο. “Είναι ένδειξη σεβασμού ότι αντιλαμβανόμαστε πως το Κράτος αντιλαμβάνεται πως πρέπει να διευκολύνει τον πολίτη και όχι να τον ταλαιπωρεί”, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.