Μητσοτάκης: Αυστηρό μήνυμα στις πολυεθνικές για την ακρίβεια – «Αν νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι μπανανία, είναι βαθιά νυχτωμένες»

Αυστηρό μήνυμα στις πολυεθνικές έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Οι μειώσεις του ΦΠΑ δεν δουλεύουν, έχουν μεγάλο δημοσιονομικό κόστος και τελικά όποιες ευρωπαϊκές χώρες το έκαναν το μετάνιωσαν γιατί πολύ απλά δεν δούλεψε και επανέρχονται σε προηγούμενους συντελεστές» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Παραδέχθηκε ότι οι τιμές είναι ακόμα υψηλές στο ράφι, ωστόσο είπε:  «κάποια στιγμή θα αποκλιμακωθούν, όμως οι αυξήσεις των εισοδημάτων ήρθαν για να μείνουν»

Σχετικά με τη λειτουργία της αγοράς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι έχουν μπει πολύ μεγάλα πρόστιμα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα και στις μεγάλες πολυεθνικές ότι αν νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι μπανανία και μπορούν να πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε πολύ ακριβότερες τιμές, χωρίς να μας δικαιολογούν την αύξηση του κόστους, είναι βαθιά νυχτωμένες. Αν χρειαστεί να τα βάλουμε με πολυεθνικούς κολοσσούς θα το κάνουμε. Κάντε λίγο υπομονή και θα δείτε τι είναι αυτό το οποίο εννοώ», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ