Μητσοτάκης από Τέμπη: Θα μάθουμε τα αίτια της τραγωδίας, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί

Στον τόπο της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη, μετέβη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης.

Βουλή: Μεσίστια η ελληνική σημαία λόγω του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Ο κ. Μητσοτάκης είδε από κοντά τις εικόνες καταστροφής μετά την σύγκρουση των δύο τρένων και τις επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης αγνοουμένων, που βρίσκονται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί στο πεδίο είναι 36, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 66.

Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «η σκέψη μας είναι πρώτα και πάνω από όλα στους συγγενείς των θυμάτων και να περιθάλψουμε τους τραυματίες, να ταυτοποιήσουμε τις σορούς. Ένα μπορώ να εγγυηθώ. Θα μάθουμε τα αίτια της τραγωδίας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο».

Βελόπουλος για Τέμπη: Κάποιοι σε αυτή τη χώρα πρέπει κάποια στιγμή να πληρώσουν

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Πρωθυπουργού, κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 1η Μαρτίου, έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στα Τέμπη μεταβαίνει η Σακελλαροπούλου – «Θρηνούμε κατά κύριο λόγο νέους ανθρώπους»

Στο μεταξύ, νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι αναβλήθηκαν και οι συνεδριάσεις της Βουλής. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σε δηλώσεις του τόνισε ότι θα γίνει έρευνα από τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και οι συνθήκες υπό τις οποίες τα δύο τρένα με αντίθετη κατεύθυνση κινούνταν επί 12 λεπτά στην ίδια γραμμή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ