Μητσοτάκης: Ανακοινώνεται νέα μεγάλη επένδυση στην ηλεκτροκίνηση

Την Τετάρτη, θα ανακοινώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι αρμόδιοι υπουργοί μία πολύ σημαντική επένδυση, όπως αυτή της Microsoft και της Pfizer και αφορά μία εταιρεία στον χώρο της ηλεκτροκίνησης. Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως «τολμηρό βήμα για μετασχηματισμό της εθνικής οικονομίας» τον προϋπολογισμό, τονίζοντας ότι «έχει έρθει πια η ώρα η χώρα να αποκτήσει ένα μακρόπνοο, σαφές παραγωγικό μοντέλο που θα την καταστήσει ανταγωνιστική και θα δημιουργήσει νέο πλούτο που θα μοιραστεί ισότιμα σε όλους».

Όπως έγινε γνωστό αύριο Τετάρτη θα υπογραφεί «Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας» μεταξύ της Enterprise Greece και της Next.e.GO SE παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με την πρόσκληση, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη 1 το μεσημέρι, θα παρουσιαστούν τα βασικά σημεία της συνεργασίας, όπως αυτά αναλύονται στην «Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας».

Στη διαδικτυακή εκδήλωση την σχετική επιστολή θα υπογράψουν ο υφυπουργός, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης και ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας καθηγητής Ulrich Hermann ενώ θα παρίσταται ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδη και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Next e.go, παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ