Μητρόπουλος: Οι εκλογές είναι λόγος παράτασης του μνημονίου

«Σύμφωνα με τα ισχύοντα κείμενα και οι εκλογές είναι λόγος να παράταση της υπάρχουσας συμφωνίας», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, στον αέρα του Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Η χώρα μας, αυτή τη στιγμή μετά τον ευτελισμό της πολιτικής τάξης της πατρίδας μας από τους δανειστές, η χώρα έχει μειωμένη αξιοπιστία και διαπραγματευτικό κύρος. Έχουμε υποστηρίξει ότι χρειάζεται νέα νομιμοποίηση για να πάμε μετά από Εθνικές εκλογές, σε μεγίστη Εθνική συνεννόηση. Γιατί το κυρίαρχο πρόβλημα της πατρίδας είναι το χαμηλό διαπραγματευτικό κύρος. Είδατε ότι ένα e-mail μπορεί να αλλάζει νόμο του ελληνικού κοινοβουλίου. Αυτή τα στιγμή, δεν μπορεί να υπάρξει ισότιμη συνεννόηση για το ελληνικό ζήτημα. Δεν είναι εξουσιολαγνεία, είναι συναίσθηση της κρισιμότητας», είπε ο κ. Μητρόπουλος και συνέχισε:

«Σύμφωνα με τα ισχύοντα κείμενα και οι εκλογές είναι λόγος να παράταση της υπάρχουσας συμφωνίας. Η διαπραγμάτευση θα αρχίσει και ως προς τις δανειακές συμβάσεις και με την ακύρωση των νόμων. Όσοι λένε ότι με έναν άρθρο μπορούν να καταργηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις, δεν έχουν γνώση του όγκου τους. Εδώ θέλει νέο διαπραγματευτικό κύρος. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να διαπραγματευθεί κατά το κύρος που αξίζει στη χώρα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.