Μητρόπουλος: Κατάσταση εργασιακής ζούγκλας

Μητρόπουλος: Κατάσταση εργασιακής ζούγκλας

 

Για «άναρχη κατάσταση εργασιακής ζούγκλας» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm.

Σχολιάζοντας τις νέες αξιώσεις της τρόικας ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε ότι «στο μισθολογικό, ότι απαιτεί η τρόικα είναι ψηφισμένο. Το να πέσουν όλοι οι μισθοί και του ιδιωτικού και των ΔΕΚΟ και του Δημοσίου Τομέα στον κατώτατο μισθό, είναι ψηφισμένο».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «η τρόικα έχοντας οικοδομήσει το λεγόμενο μνημονιακό τύπο, προσπαθεί και πιέζει σε γενικευμένο καθεστώς ατομικών συμβάσεων εργασίας».

«Όλη αυτή η παράνοια δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν δεν πληγούν βασικές διατάξεις  του συνδικαλιστικού και του συλλογικού κεκτημένου», σημείωσε και πρόσθεσε: «Είναι σίγουρο ότι έχει ετοιμάσει και παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό δικαίωμα».

«Δημιουργείται ένας τύπος εργαζόμενου που θα μπαινοβγαίνει ανάμεσα σε εργασία και ανεργία, ανάμεσα σε ευημερία και φτώχεια Το χυδαιότερο σημείο παρέμβασης είναι αυτό που λέει ότι εργοδότης που θα απασχολεί τον εργαζόμενο δεν θα φαίνεται πουθενά, πέρα μόνο από το ότι σε αυτόν θα παρέχει ο εργαζόμενος την εργασία», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

«Δεν θα υπάρχει τίποτα κοινό με ότι προηγούμενο γνώρισε ο Έλληνας εργαζόμενος. Πάμε σε άναρχη κατάσταση εργασιακής ζούγκλας».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ