Μηταράκης στον Realfm 97,8: Λέμβοι συνοδεία τουρκικών ακταιωρών προσπάθησαν να εισέλθουν στα χωρικά μας ύδατα

“Το 2020 ήταν μια χρονιά που ανακτήσαμε τον έλεγχο της μεταναστευτικής κρίσης, οι ροές μειώθηκαν κατά 80%. Πριν από λίγο ανακοινώσαμε ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2021 οι ροές στα νησιά μας μειώθηκαν πάλι κατά 89%, είχαμε 798 αφίξεις φέτος σε αντίθεση με 7.328 πέρσι” δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Realfm 97,8.

“Σε λίγα λεπτά θα βγει ανακοίνωση από το Λιμενικό, είχαμε μια δύσκολη νύχτα με πολλαπλά περιστατικά στο Αιγαίο. Στη Λέσβο υπήρξε ένας αριθμός λέμβων με συνοδεία τουρκικών ακταιωρών που προσπάθησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, αυτό δεν έγινε εφικτό. Και έχουμε πριν από λίγο ζητήσει από την Τουρκία να παρέμβει για την άμεση επιστροφή αυτών των μεταναστών στα τουρκικά παράλια. Είναι εμφανές ότι αφού συνοδεύονται από την Τουρκία δεν είναι άνθρωποι που διατρέχουν κίνδυνο από την Τουρκία και προσπαθούν να διαφύγουν από εκεί” σημείωσε. “Συνοδεύονταν από τουρκικές ακταιωρούς και βγήκε και ένα πολεμικό πλοίο της Τουρκίας. Υπάρχει φυσικά πλούσιο φωτογραφικό υλικό στη διάθεση του λιμενικού σώματος. Θα βγει η ανακοίνωση” τόνισε.

“Το ελληνικό λιμενικό πρόλαβε και δεν εισήλθαν στα χωρικά μας ύδατα οι βάρκες. Αξίζουν συγχαρητήρια και στον Γιάννη Πλακιωτάκη αλλά και στον αρχηγό του Λιμενικού και σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού, οι οποίοι τους τελευταίους 12 μήνες έχουν υπερβεί τους εαυτούς τους με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, τις ευρωπαϊκές αξίες και στην εθνική νομοθεσία στο να φυλάνε τα σύνορα της ΕΕ” ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ