Μηταράκης για τη διάσωση 92 μεταναστών στον Έβρο: Αναμένουμε από την Άγκυρα να διερευνήσει το περιστατικό

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τη διάσωση 92 μεταναστών στον Έβρο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης αναφέρει ότι είναι “ντροπή για τον πολιτισμό η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι σε 92 μετανάστες τους οποίους διασώσαμε στα σύνορα” και προσθέτει: “Αναμένουμε από την Άγκυρα να διερευνήσει το περιστατικό και να προστατεύσει επιτέλους τα σύνορα της με την ΕΕ”.

«Η Τουρκία συνεχίζει απροκάλυπτα να εργαλειοποιεί μετανάστες, να παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο. Χθες, η προκλητικότητά της ξεπέρασε κάθε όριο, όταν και Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον frontex, διέσωσαν 92, συνολικά, παράνομους μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί και χωρίς να φέρουν τον παραμικρό εξοπλισμό.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στους Έλληνες Αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των Τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά», σημειώνει, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωσή του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ