Μιωνής: Κατέθεσε μήνυση και αγωγή κατά του Παπαγγελόπουλου – Τι απαντά ο πρώην υπουργός

Μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου κατέθεσε ο Σάμπυ Μιωνής, ο οποίος κάνει λόγο για “αήθεις και συκοφαντικές δηλώσεις” εναντίον του. Σε δήλωσή του, ο επιχειρηματίας γνωστοποιεί επίσης ότι έχει ήδη καταθέσει αγωγή 5 εκατομμυρίων ευρώ “κατά των μελών της συμμορίας για την ανυπολόγιστη ζημιά που μου προκάλεσαν”.

Αναλυτικά, σε δήλωσή του, ο Σάμπυ Μιωνής αναφέρει: “Κατέθεσα σήμερα μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τις αήθεις και συκοφαντικές δηλώσεις που έκανε εναντίον μου μετά την πρόσφατη κατάθεσή μου στην Ανακρίτρια του Αρείου Πάγου, κα. Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, για τη γνωστή υπόθεση της εγκληματικής συμμορίας, η οποία εκβίαζε εμένα, τον συνέταιρό μου, Άγγελο Μεταξά και το δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου. Γνωστοποιώ επίσης ότι έχω ήδη καταθέσει αγωγή 5 εκατομμυρίων ευρώ κατά των μελών της συμμορίας για την ανυπολόγιστη ζημιά που μου προκάλεσαν. Είναι αυτονόητο ότι μέσω αυτών των νομικών μου ενεργειών δεν αποζητώ τον πλουτισμό μου. Αποζητώ την δικαιοσύνη και την τιμωρία των ενόχων για να μην ξανασυμβεί σε κανέναν αυτό που συνέβη σε εμάς. Και επειδή πιστεύω ότι ακόμα και την απόλυτη κακία πρέπει να την μετατρέπουμε σε κάτι θετικό, δεσμεύομαι να δωρίσω το σύνολο των χρημάτων που θα μου επιδικάσουν τα δικαστήρια στο Χαμόγελο του Παιδιού, στο Σύλλογο για παιδιά με καρκίνο «Ελπίδα» και στην Κιβωτό του Κόσμου”.

Τι απαντά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Σχολιάζοντας την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του ο Σάμπυ Μιωνής, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τονίζει: “Ο Σάμπυ Μιωνή τον Απρίλιο του 2019 ζήτησε με αγωγή του από τον κ. Μάκη Βορίδη, υπουργό της ΝΔ, 2,9 εκ. ευρώ ως αποζημίωση. Σήμερα ζητά από εμένα 5 εκ ευρώ για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Το ερμηνεύω ως ποιοτική υπέροχη μου απέναντι στο κ. Βορίδη”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ