Μήνυμα Πέτσα: Με το Ορούτς Ρέις στην περιοχή δεν πρόκειται να πάμε σε διερευνητικές με την Τουρκία

«Όσο υπάρχει το Ορούτς Ρέις στην περιοχή δεν πρόκειται να πάμε σε διερευνητικές επαφές με την Τουρκία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι – όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Σαρλ Μισέλ κατά τη χθεσινή επικοινωνία τους – θα ζητήσουμε να συζητηθεί στην Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή το ζήτημα της Τουρκίας, καθώς δεν αποδεικνύει συνέπεια και συνεχεία στις πράξεις της.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το δίλημμα για την Άγκυρα ήταν ξεκάθαρο, αποκλιμάκωση ή κυρώσεις και αν επιμένει να δημιουργεί ένταση, θα βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις. Σχετικά με τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, ο κ. Πέτσας είπε ότι θα τα αναπτύξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση του με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Χάικο Μάας το απόγευμα.

Ο κ. Πέτσας εκτίμησε ότι η ΕΕ δε θα υπαναχωρήσει από αυτό που καλλιέργησε στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς η πολιτική του κατευνασμού δεν θα οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα, αλλά στα αντίθετα

Επανέλαβε ότι το πλαίσιο των διερευνητικών επαφών είναι ξεκάθαρο και άφορα μόνο στις θαλάσσιες ζώνες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «θέλουμε να διευθετηθούν οι διαφορές μας και το αποδείξαμε με τις συμφωνίες που προχωρήσαμε με την Αίγυπτο και την Ιταλία». Αν δεν τα βρούμε – πρόσθεσε – υπάρχει και το διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα για καμία ελληνική κυβέρνηση που να άφορα την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Τέλος, ερωτηθείς εάν ανέμενε αυτή την κίνηση από την πλευρά της Άγκυρας με το Oruc Reis, μετά και το τετ α τετ Δένδια-Τσαβούσογλου, είπε ότι δεν τον ξάφνιασε η τουρκική μεταστροφή, ενώ ανέφερε ότι οι εταίροι που πίστευαν ότι η Άγκυρα είναι αξιόπιστη, διαπίστωσαν την αναξιοπιστία της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ