Μίνα Γκάγκα: Απέσυρε την εγκύκλιο για τις εφημερίες στα νοσοκομεία – Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα εγκύκλιο εξέδωσε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, με την οποία ανακαλείται, μετά τις έντονες αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών, η εγκύκλιος που εισήγαγε το καθεστώς εφημερίας τομέα.

«Σε σχέση με την υπ’ αριθ. 1356/29-12-2022 απόφαση του ΚΕΣΥ, το θέμα επανυποβάλλεται στο ΚΕΣΥ για περαιτέρω επεξεργασία και συμπληρωματική γνωμοδότηση. Έως τη νεότερη εισήγηση του ΚΕΣΥ, ισχύουν οι προ της εγκυκλίου ρυθμίσεις για τις νοσοκομειακές εφημερίες. Εφημέρευση Τομέων/Νοσοκομείων για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών».

ΣΥΡΙΖΑ: Η Γκάγκα δεν θα μπορέσει να κρύψει την κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων στη δημόσια Υγεία

«Μετά τις αντιδράσεις και το εξώδικο των γιατρών κατά της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, η Μίνα Γκάγκα πήρε πίσω άρον άρον την εξωφρενική απαίτησή της να εφημερεύουν οι γιατροί, όχι μόνο σε περιστατικά της ειδικότητάς τους, αλλά και σε περιστατικά που δεν είναι της ειδικότητας τους», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ακόμα και τις τελευταίες ημέρες πριν την ήττα τους, επιχείρησαν να ασκήσουν πολιτική για την Υγεία όπως έκαναν τέσσερα χρόνια, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια γιατρούς και ασθενείς, με μόνο στόχο την απαξίωση της δημόσιας Υγείας» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αυτή τη φορά λόγω εκλογών, η κα Γκάκα έκανε πίσω και έκρυψε την απόφασή της πίσω στο συρτάρι. Όμως την κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων στη δημόσια Υγεία, δεν θα μπορέσει να την κρύψει» καταλήγει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ