«Μην πειράξετε τον ΦΠΑ στα νησιά»

Την διατήρηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά, ζητά με επιστολή της η Ενωτική Κίνηση. Αποδέκτες της είναι ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, οι αρχηγοί των κομμάτων,  τα μέλη της κυβέρνησης, οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, οι Έλληνες ευρωβουλευτές, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, οι επικεφαλής των κομμάτων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και ο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην επιστολή που υπογράφει η Συντονιστική Επιτροπή της Ενωτικής Κίνησης τονίζεται ότι η αλλαγή του καθεστώτος ΦΠΑ είναι αντίθετη και προς τις αποφάσεις του ελληνικού κοινοβουλίου και προς τις ευρωπαϊκές αποφάσεις. Ειδικότερα η επιστολή αναφέρει:

«Ο χώρος του Αιγιακού αρχιπελάγους αποτελεί ιστορικά την περιοχή που διασταυρώθηκαν λαοί και γεννήθηκαν πολιτισμοί. Συγκροτείται από περίπου 100 κατοικημένα νησιά και αρκετές εκατοντάδες βραχονησίδες. Τα κατοικημένα νησιά αριθμούν από 50 έως και 100.000 κατοίκους. Οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξή τους είναι ιδιαίτερα δυσμενείς εξαιτίας της γεωγραφικής διασποράς και της μεγάλης απόστασης από τον χερσαίο χώρο. Το κόστος λειτουργίας μιας επιχείρησης είναι κατά 23% υψηλότερο από την ομοειδή επιχείρηση της ηπειρωτικής Ελλάδας».Πηγή: ΑΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ