“Μην κλείσετε τις φυλακές. Φέρνουμε τη Βίκυ”

Το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού πέρασε πριν από λίγο η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα μετά το τέλος της απολογίας της στον ανακριτή. Όπως και ο σύζυγός της μεταφέρθηκε χωρίς χειροπέδες.Σύμφωνα με πληροφορίες η διεύθυνση των φυλακών ειδοποιήθηκε να αναμένει τη μεταγωγή της κατηγορούμενης λίγη ώρα μετά τις 8, οπότε και το σωφρονηστικό  κατάστημα κλείνει. Αν δεν γινόταν σήμερα η μεταγωγή της, η κ. Σταμάτη θα έπρεπε να οδηγηθεί στον Κορυδαλλό την Δευτέρα.Ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι ζήτησε η ίδια να πάει στον Κορυδαλλό προκειμένου να δει, αν είναι δυνατόν, το σύζυγό της, Άκη Τσοχατζόπουλο. Οι δικηγόροι της Βίκυς Σταμάτη χαρακτηρίζουν σκληρή και αδικαιολόγητη την απόφαση, αφού όπως λένε ένα “πεντάχρονο παιδί θα μείνει μόνο του…”  Δείτε τα πρώτα πλάνα της εξόδου της Βίκυς Σταμάτη από τον γραφείο του ανακριτή.   Τη στιγμή που η Βίκυ Σταμάτη περίμενε να καθαρογραφεί το ένταλμα της προσωρινής της κράτησης, μιλούσε συνεχώς στο κινητό της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είπε στον ανακριτή ότι επιθυμεί να πάρει το παιδί μαζί της στη φυλακή.Στα δικαστήρια, στο πλευρό της βρισκόταν συνεχώς ο αδελφός της Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος είχε απολογηθεί νωρίτερα και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η Βίκυ Σταμάτη του είχε ζητήσει να μείνει μαζί της, όπως και έκανε.  Πριν της ανακοινωθεί μάλιστα η απόφαση, της ζητούσε να του πει αναλυτικά τι την ρώτησε ο ανακριτής. Από το πρωί, που μετέβη στον ανακριτή, παρέμεινε στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, για να αποφύγει την πιθανότητα αποδοκιμασιών από πολίτες. Η κα. Σταμάτη, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στον ανακριτή ότι ήταν πιστή και αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα και το τελευταίο που την ενδιέφερε ήταν να μάθει λεπτομέρειες από τις πολιτικές κινήσεις του συζύγου της. Συγκεκριμένα, στο απολογητικό υπόμνημα της αναφέρει: “Αγόρασα στο όνομά μου το ακίνητο αυτό γιατί μπορούσα, εν αντιθέσει με τον σύζυγό μου, που είχε τότε συμπληρώσει το 70ο έτος της ηλικίας του, να λάβω δάνειο, όπως και έκανα 25ετούς δάνειας.Ουδέποτε είχα καμία συναλλαγή, συνεργασία η οποιαδήποτε σχέση με υπεράκτιες εταιρείες εκτός από τη Nobilis από την οποία αγόρασα το ακίνητο. Δεν γνωρίζω σε ποιον ανήκουν οι εταιρείες αυτές. Ουδέποτε περιήλθε στη γνώση μου κάποιο στοιχείο που να εγείρει κάποια υπόνοια για κάτι επιλήψιμο.Αποτελεί κοινό τόπο και δίδαγμα της κοινής πείρας ότι μια γυναίκα όπως εγώ γνωρίζοντας έναν άντρα σαν τον σύζυγό μου, στη θέση που βρισκόταν, στη διαδρομή που είχε, τη γοητεία που ασκούσε στη δική μου σκέψη και ψυχή, το τελευταίο που θα ενδιαφερόμουν να πληροφορηθώ είναι θα ήταν οι λεπτομέρειες των πολιτικών δράσεων και αποφάσεών του.

Ήμουν ένας πιστός και αφοσιωμένος άνθρωπος στο σύντροφο της ζωής μου, αλλά και στο παιδί μου ανεξάρτητα από οποιοδήποτε κόστος και τίμημα στη ζωή μου”.  Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο του MEGAΔείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο του ANT1

Δεσμεύεται η περιουσία της Εν τω μεταξύ, πριν από δύο ημέρες είχε κοινοποιηθεί έγγραφο στη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, με το οποίο δεσμεύεται η κινητή και ακίνητη περιουσία της με την αιτιολογία ότι “με βεβαιότητα προκύπτει ότι ετέλεσε το έγκλημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος”. Δείτε το βίντεo με πλάνα από την Βίκυ Σταμάτη στον ανακριτή από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ