Μηλιός: Δεν μπορεί να έχουμε τόσο άδικο φορολογικό

Μηλιός: Δεν μπορεί να έχουμε τόσο άδικο φορολογικό

Ο υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή τον φόρο ακινήτων, ενώ σχολίασε το ενδεχόμενο κούρεμα των καταθέσεων και τους πλειστηριασμούς.

«Είναι ένα υφεσιακό μέτρο πέρα από κάθε αμφιβολία. Επιβαρύνει τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα και στραγγαλίζει την ζήτηση. Είναι ένας άδικος φόρος», τόνισε αρχικά μεταξύ άλλων και συνέχισε: 

«Ένα πρόβλημα που χρειάζεται να λυθεί είναι αυτό των τραπεζών. Πως οι τράπεζες θα μπορέσουν να δανειστούν για να δανείσουν. Δεν μπορεί το φορολογικό μας σύστημα να εξακολουθεί να είναι τόσο άδικο».

«Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι στο κούρεμα των καταθέσεων. Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει μια διαχείριση των κόκκινων δανείων. Εμείς είμαστε αντίθετοι με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Μόνο αν λάβετε υπόψη σας ότι οι αντικειμενικές αξίες είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από τις πραγματικές και η εκποίηση της ιδιοκτησίας του δεν φέρει το αναμενόμενο αποτέλεσμα», σχολίασε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ